Крем-суп з запеченої картоплі
Оригінальна ідея Рафала Годзьємського простої картопляної страви. Незапечені жовтки після перемішування злегка згущують суп і підкреслюють його смак

Інгредієнти
Крем
-
Оливкова олія 30 мл
-
Цибуля подрібнена 100 г
-
Цибуля-порей 50 г
-
Вода 1000 мл
-
Мускатний горіх
-
Сіль, білий перець
-
Вершки (33%) 200 мл
-
Вершкове масло 60 г
-
Часник 2 зубки
Копчене масло
-
Вершкове масло 100 г
-
Дерев’яна тирса для копчення
Кнедлі з пюре
-
Вода 400 мл
-
Сир Чеддер 30 г
-
Часник молодий 20 г
-
Копчене масло 40 г
Подача
-
Перепелині яйця 30 шт
-
Чіпси з копченого бекону 10 шт
-
Олія з гарбузового насіння
-
Гарбузове насіння
-
Мікро базилік
-
Мікро селера
-
Карамелізована цибуля-шалот
Приготування
-
Крем
- Очистити картоплю і нарізати кубиками.
- Цибулю нарізати кубиками, подрібнити часник і порізати цибулю-порей.
- Змішати картоплю з олією.
- Помістити пергамент на деко, викласти на нього картоплю і поставити в розігріту до 200 ° C піч.
- Через кілька хвилин додати цибулю, часник і цибулю-порей, перемішати і запікати до золотисто-коричневого кольору.
- Покласти все в горщик, залити водою.
- Додати тертий хрін, курячий бульйон сухий і спеції. Залишити на вогні на деякий час, додати вершки і варити до готовності.
- Потім суміш залити в термомікс і перемішувати до отримання однорідної маси.
- Наприкінці перемішування додати кубики холодного масла.
- Приправити крем за смаком
-
Копчене масло
- Висипати деревну тирсу для копчення у високе деко, поставити на нього підставку і ємність з маслом.
- Щільно накрити згори і залишити приблизно на 3 години.
-
Кнедлі з пюре
- Закип’ятити воду, дати охолонути до 80 ° С, додати пюре, швидко перемішати.
- Додати тертий сир і копчене масло, перемішати лопаткою.
- Сформувати кнедлі ложкою.
-
Подача
- Викласти три кнедлі з пюре на тарілку, залити кремом.
- Прикрасити чіпсами з картоплі і бекону, круто звареними перепелиними яйцями, олією та мікро зеленню.