Салат табуле з фалафелем, хумусом та хрусткими хлібцями піта
Новий образ класичної ліванської страви – цей салат, створений шеф-кухарем Unilever Едвіном ван Гентом, складається з великої кількості свіжої зелені та хрустких гранатових кісточок. Цей салат корисний, швидко готується, має насичений смак та консистенцію.

Інгредієнти
Кускус
-
Кускус 600 г
-
Оливкова олія 100 мл
Салат
-
Листя салату головчастого 200 г
-
Редис 150 г
-
Огірки міні 5 шт
-
Червона цибуля 1 шт
-
Помідори чері 30 шт
Для подачі
-
Хумус 300 г
-
Мелений червоний перець 5 г
-
Хлібці піта 10 шт
-
Гранат 1 шт
-
Свіжий коріандр 20 г
-
Соус вінегрет 100 мл
-
Листя м'яти 10 г
-
Фалафель 20 шт
Приготування
-
Кускус
- Насипте кускус до великої миски та залийте 1 літром холодної води.
- Додайте оливкову олію, приправу овочеву універсальну, та добре перемішайте.
- Накрийте кускус та поставте в холодильник на мінімум 30 хвилин.
-
Салат
- Промийте та висушіть салат, поріжте редис тонкими скибочками.
- Поріжте огірки міні та цибулю.
- Розріжте помідори на половинки та витягніть зерна з гранату.
-
Для подачі
- Викладіть листя салату на тарілки та наповніть кускусом. Розкладіть кульки фалафелю на тарілки.
- Покладіть хумус до кондитерського мішечка та робіть маленькі ляпки біля кускусу. Посипте перцем.
- Додайте до салату помідори, огірки, редиску та цибулю.
- Прикрасьте листками м'яти та зернятками гранату, побризкайте соусом вінегрет.
- Підігрійте піту та подавайте салат з теплими хлібцями.