+

Стейк

  • Яловиче філе, очищене 2 кг
  • Оливкова олія 40 мл
  • Сіль
  • Чорний перець, цукор
  • Свіжий розмарин
  • Масло 50 г
  • Часник в лусках 2 зубка

Соус

Гарнір

  • Картопля (мала, приготована на пару) 20 шт
  • Оливкова олія 30 мл
  • Шампіньйони, малі 20 шт
  • Мала морква 30 шт
  • Молода зелена спаржа 30 г
  • Молоді кабачки, розрізані вздовж 20 шт
  • Чорний перець, свіжозмелений

Подача

  • Квіти, мікро спеції
  1. Стейк

    • Філе поріжте на стейки товщиною 4 см, легко розтягніть пальцями, натріть оливковою олією і приправте сіллю та перцем.
    • На розігрітій сковорідці підсмажте стейки протягом 4 хвилин, час від часу перевертаючи, додайте масло, розмарин та роздавлені зубки часнику, і смажте поливаючи ароматною олією зі сковорідки.
    • Стейки покладіть на лист для випічки та поставте на 10 хв. у духовку, прогріту до 180° C. Після зняття залиште на декілька хвилин, що м'ясо «відпочило».
  2. Соус

    • Вино та оцет налийте до каструлі, додайте цибулю шалот, перець та сушений естрагон. Все це випаріть до половини рідини та процідіть.
    • Сухий соус Бешамель Knorr ретельно розмішайте у теплій воді, варіть постійно помішуючи, додайте масло, перемішуйте, поки воно не розтане. Після цього додайте вершки та випарену до половини рідину. Все це перемішайте та приправте за смаком. Соус перелийте до сифону, закрийте, вставте 1 патрон, а через хвилину другий. Сифон із соусом тримайте на водяній бані при температурі 60-70°C.
  3. Гарнір

    • Обпаліть картоплю газовим пальником до чорного кольору. Розріжте на половинки. Інші овочі та шампіньйони злегка підсмажте на оливковій олії, посоліть та поперчіть.
  4. Подача

    • Подавайтестейкз гарніром на тарілці.