меню

Створення святкового меню на винос — завдання непросте. Люди очікують традиційних страв, але не варто забувати і про врахування потреб клієнтів з алергією та тих, хто уникає м’яса. Страву необхідно зробити так, щоб вона зберігала апетитний вигляд та її було легко розігріти за потреби. Одне з найголовніших завдань — налагодити виробництво таким чином, щоб можливо було підготувати десятки порцій для самовивозу день-в-день.

Святкові супи з доставкою

Класичний борщ, поданий з грибними пиріжками або варениками, ароматний крем-суп з білих грибів, оригінальний суп з рідкісними лисичками або новий для української кухні польський суп Журек, — все це чудові варіанти для святкового сезону. Вони не вимагають багато клопоту, улюблені всіма, їх легко транспортувати та розігрівати. А із нашими базами для супів 

ви зможете домогтися ідеальної консистенції та бути впевненими, що суп не розшарується у процесі доставки.

Але це ще не єдиний варіант. Для особливо вимогливих гостей спробуйте більш вишукану версію першої страви, наприклад, наш крем-суп із запеченої картоплі з кнедлями та копченим маслом. Щоб переконатися, що він ідеально виглядатиме на столах ваших гостей, спакуйте картопляний крем та тверді інгредієнти окремо одне від одного, а також додайте чіткі інструкції щодо подачі.

Рецепт цього унікального супу дивіться тут

Святкові страви на винос

Почнемо з закусок. Ви не прогадаєте, якщо додасте у меню варіацію класичного «оселедця під шубою»: із зимовими спеціями, з яблуком або зі сметаною замість майонезу. Серед інших чудових варіантів — риба в овочевому соусі та українські соління з цікавими спеціями. Якщо ваші гості віддають перевагу менш традиційним смакам, подумайте про те, щоб подати лосось у формі tartines (відкритих бутербродів з ріними начинками), сморребродів, тартару або террину.

Подібні варіанти страв можна також зробити з яловичиною, овочами, морепродуктами.

Готуючи основні страви, які потрібно подавати гарячими, не забувайте зробити процес їх розігріву простим для ваших клієнтів. Обирайте страви, які після ночі у холодильнику та домашнього розігріву будуть настільки ж смачними, як у вашому ресторані.

Хорошим варіантом буде запечена риба у соусі (наприклад, Лимонно-масляному соусі Knorr) овочеві страви з грибами, що чудово смакують із універсальною приправою Knorr, , запечена з яблуками та спеціями індичка або м’ясний хліб з журавлиною.

Звичайно, є ті, для кого Різдво не Різдво без вареників: фаршированих капустою та грибами, сиром та картоплею або вишнею. Щоб здивувати гостей, додайте у меню також вареники із незвичним поєднанням начинок та соусів або приправте цікавими спеціями класичні варіанти.  Перед тим, як спакувати їх для доставки, змастіть вареники маслом, щоб вони не злиплись, очікуючи подачі.

Святкове меню для веганів та гостей з алергією

Створюючи святкове меню, не забувайте про гостей з харчовою алергією або непереносимістю, а також веганів та вегетаріанців. Для зручності сім'я зазвичай замовляє всі свої страви в одному ресторані — отже, якщо є хоча б один член сім'ї з такими дієтичними обмеженнями, а ваш ресторан не може йому нічого запропонувати, вони можуть обрати вашого конкурента.

Ось кілька ідей святкових страв без глютену, риби, яєць та молочних продуктів.

  1. Супи: Прозорий буряковий суп з безглютеновими грибними варениками, грибний суп з рослинною альтернативою вершкам
  2. Закуски: овочевий салат з майонезом на рослинній основі, гливи у виконанні «а-ля оселедець», тартини з паштетом з нуту
  3. Основні страви : капуста з горохом та грибами, селерова «риба» у ковдрі з водоростей, безглютенові вареники