Існує більше 2000 видів їстівних грибів. Вони культивуються віками завдяки своїм смаковим якостям і поживній цінності. Гриби багаті вітамінами групи B і вітаміном D, а також білком і клітковиною. Гриби можуть рости там, де інші культури рости не можуть, наприклад, на побічних продуктах, отриманих в результаті переробки інших культур. Гриби не вважаються рослинами, оскільки вони не здатні до фотосинтезу, вони виділені в окреме царство живих організмів. Їх текстура і смак умамі робить гриби прекрасним доповненням до різних страв, а також відповідним замінником м'яса.
Відомі також як зимові опеньки. Ці довгі, тонкі, ніжні гриби ростуть гронами круглий рік. Особливо популярні в країнах Східної Азії, таких як Китай, Японія і В'єтнам, де вони в основному і вирощуються.
Енокі широко використовуються в супах і салатах. Щоб зберегти їх текстуру і посилити прекрасний смак умамі, їх треба готувати швидко: обсмажити в олії або на сковороді без олії, можна також замочити в рідині, що залишилася після тушкування рагу або печені.
Гриби, що мають сильний, землистий смак і ніжну м'ясисту текстуру. Гливи - рекордсмени серед грибів за вмістом корисних речовин. Вони багаті вітамінами D, B2, В3 і PP. По складу гливи дуже схожі на м'ясо.
Гливи вважають за краще рости в групах. Рекордна зафіксована кількість грибів в одному гнізді - 473 штуки.
Це масивні багатошарові гриби. Маса окремих грибів може перевищувати 45 кг, за що в Японії їх називають "королями грибів". Гриби маітаке ростуть біля основи таких дерев, як дуби, в'язи і клени. Вони поширені в Китаї, Японії і деяких частинах США. Ці гриби використовуються в традиційній китайській і японській медицині.
Гриби маітаке багаті вітамінами групи B, а також вітаміном D, який частіше міститься в продуктах тваринного походження. Незважаючи на свою ніжну пір'їсту текстуру, гриби маітаке мають сильний землистий смак і можуть значно збагатити смак інших продуктів в різних типах страв. Їх можна обсмажити на оливковій олії або використати в якості основного інгредієнта в омлетах, стравах в горщиках, печені, тушкованих стравах, рагу та соусах.
Ростуть в соснових лісах Європи і Північної Америки, їх збирають з серпня по жовтень. Рижики використовуються навіть в народній медицині для лікування широкого спектру захворювань, таких як астма, жовтяниця і харчове отруєння.
Рижики мають горіхово-деревний смак з нотками умамі і м'ясистою текстурою. Рижики можна смажити на оливковій олії з часником, петрушкою, вершками і червоним вином. Їх також можна маринувати, солити, додавати в рагу і супи. Ці гриби використовуються в ресторанах Європи і Північної Америки при приготуванні різотто і пасти.
Натисніть на значок нижче та виберіть "Додати на домашній екран". Натисніть на значок нижче та виберіть "Додати на домашній екран". Натисніть на значок нижче та виберіть "Додати на домашній екран". Tap the share icon below and choose add to homescreen.