Насіння коноплі швидко ростуть на різних грунтах, не вимагають добрив і пестицидів. Конопля - одна з прадавніх рослин, з якої вже 10 000 років тому пряли волокно. Окрім поживного джерела їжі конопля може бути перероблена в різні промислові матеріали і вироби, такі як папір, одяг, біорозкладаний пластик і біопаливо.
Конопля і марихуана є представниками одного і того ж виду, але це дві абсолютно різні рослини. Конопля не містить психоактивної речовини ТГК, тому насіння конопель не здійснює наркотичнй вплив на людину.
Дрібне хрустке насіння конопель має м'яку маслянисту консистенцію. Вони багаті омега- 3 і омега- 6 жирними кислотами. Це насіння також містить білок, клітковину, різні вітаміни і мінерали. Насіння конопель використовується в різних формах: цілісне насіння використовують в таких стравах, як салати, супи та соуси. З насіння роблять конопляну олію, рослинний замінник молока, конопляне борошно, яке використовують для випічки хліба, печива та крекерів.