Поживний інгредієнт для приготування страв. Гарбузи - дводомні рослини, тобто у них є чоловічі і жіночі квітки. Важливо розуміти різницю між ними. Жіночі квітки стануть плодами, тому в кулінарних цілях слід використати чоловічі квітки. Перед приготуванням страв рекомендується видалити центр квітки (тичинки).
Гарбузи ростуть краще всього на родючих, добре дренованих грунтах в жаркому вологому кліматі Єгипту, Мексики, Індії, частини США, Китаю, Росії і України.
Квіти гарбуза частенько викидаються, хоча вони багаті поживними речовинами, у тому числі вітаміном С. Поєднання м'якого гарбузового смаку і ніжної текстури робить їх ідеальним доповненням до супів, соусів, салатів і блюд з пасти.