+

Ананас на грилі

  • Ананас очищений 2 кг
  • Мед 200 г

Вершковий соус

  • Молоко 500 мл
  • Вершки (31%) 500 мл
  • Жовтки 5 шт
  • Цукор 100 г
  • Ванільний цукор 10 г
  • Паличка ванілі 1 шт
  • Листки меліси (за смаком)
  • Лимонна цедра (за смаком)

Як подавати

  • Прикрасити листками меліси
  1. Ананас на грилі

    • Ананаснаріжтескибочками, настроміть на шампур, змажте медом і обсмажте на грилі.
  2. Вершковий соус

    • Додайтев сотейник з молокомта вершкамиванільний цукорі саму паличку.Закип’ятіть молокоз вершками,відставтевбік івиймітьпаличку ванілі.Додайтезбиті з цукром жовтки.Змішайте до однорідностіта варіть (не кип’ятіть)на повільному вогнідоки соус не загусне.
    • Поставтеу холодильник приблизно на 3 години, до загущення.
    • Натріть цедру лимона.
    • Додайте до застиглого десерту листки меліситалимоннуцедру.
    • Збийте вінчиком, щоб отримати текстуру соусу-діп(соусу для вмочування їжі).
  3. Як подавати

    • Ананас, приготований на грилі, слід подавати з соусом-діп, прикрасивши страву листками меліси.