+

Бургер Оссобуко

  • Приправи (сіль і перець)
  • Біле сухе вино 200 мл
  • Бульйон 2500 мл
  • Теляча гомілка 2 кг
  • Часник 10 г
  • Оливкова олія 15 мл
  • Черешкова селера 2 шт
  • Цибуля 1 шт
  • Морква 1 шт

Сушені в духовці помідори

  • Помідори рома 5 шт
  • Оливкова олія 10 мл

Майонез з гремолатою

  • Зелень петрушки 10 г
  • Сік лимона 5 мл
  • М’якоть лимона 5 г
  • Чорний мелений перець, подавлений
  • Часник 5 г

Перед подачею

  • Булочки для бургерів 10 шт
  • Салат ромен 350 г
  • Свіжий базилік 15 г
  1. Бургер Оссобуко

    • Поріжте моркву, цибулю, селеру і часник. Смажте на олії за низької температури, додайте м’ясо. Полийте вином і додайте курячий бульйон. Тушкуйте м’ясо за низької температури, доки воно не стане дуже м’яким, – десь 2,5-3 години.
    • Витягніть м’ясо і ще теплим викладіть у круглі форми. Дайте йому вистигнути – завдяки цьому желатин у м’ясі загусне і бургер збереже свою форму.
  2. Сушені в духовці помідори

    • Поріжте помідори рома на половинки, збризкайте олією, посипте сіллю і перцем.
    • Посушіть у духовці за низької температури.
  3. Майонез з гремолатою

    • Дрібно поріжте петрушку та часник, змішайте їх з майонезом.
    • Додайте м’якоть лимона і чорний перець.
  4. Помідорна сальса

    • Поріжте помідори кубиками, попередньо усунувши зернятка.
    • Посічіть цибулю шалот.
    • Змішайте помідори й цибулю шалот з оцтом, сіллю, оливками, олією і перцем.
  5. Перед подачею

    • Доправте бургери сіллю та перцем, обсмажте з обох сторін за високої температури до хрусткої скоринки.

    • Переріжте булочки для бургерів, змажте їх маслом і підпечіть, кладучи на сковорідку перерізаною стороною вниз.
    • Приготуйте бургери: на половину булочки покладіть листок салату ромен, на нього бургер, ложечку сальси і висушений у духовці помідор.
    • Завершіть декор майонезом з гремолатою і свіжими листками салату.