Бургер Оссобуко з майонезом з гремолатою і помідорною сальсою
Рафінований і творчий варіант традиційного гамбургера за голландським рецептом шеф-кухаря з Унілевер Анне Зантінге. Вона тушкує телячу гомілку і ще теплою викладає її в круглу форму, створюючи бургер для справжніх гурманів.

Інгредієнти
Бургер Оссобуко
-
Приправи (сіль і перець)
-
Біле сухе вино 200.0 мл
-
Бульйон 2500.0 мл
-
Теляча гомілка 2.0 кг
-
Часник 10.0 г
-
Оливкова олія 15.0 мл
-
Черешкова селера 2.0 шт
-
Цибуля 1.0 шт
-
Морква 1.0 шт
Сушені в духовці помідори
-
Помідори рома 5.0 шт
-
Оливкова олія 10.0 мл
Майонез з гремолатою
-
Зелень петрушки 10.0 г
-
Сік лимона 5.0 мл
-
М’якоть лимона 5.0 г
-
Чорний мелений перець, подавлений
-
Часник 5.0 г
Перед подачею
-
Булочки для бургерів 10.0 шт
-
Салат ромен 350.0 г
-
Свіжий базилік 15.0 г
Приготування
-
Бургер Оссобуко
- Поріжте моркву, цибулю, селеру і часник. Смажте на олії за низької температури, додайте м’ясо. Полийте вином і додайте курячий бульйон. Тушкуйте м’ясо за низької температури, доки воно не стане дуже м’яким, – десь 2,5-3 години.
- Витягніть м’ясо і ще теплим викладіть у круглі форми. Дайте йому вистигнути – завдяки цьому желатин у м’ясі загусне і бургер збереже свою форму.
-
Сушені в духовці помідори
- Поріжте помідори рома на половинки, збризкайте олією, посипте сіллю і перцем.
- Посушіть у духовці за низької температури.
-
Майонез з гремолатою
- Дрібно поріжте петрушку та часник, змішайте їх з майонезом.
- Додайте м’якоть лимона і чорний перець.
-
Помідорна сальса
- Поріжте помідори кубиками, попередньо усунувши зернятка.
- Посічіть цибулю шалот.
- Змішайте помідори й цибулю шалот з оцтом, сіллю, оливками, олією і перцем.
-
Перед подачею
- Доправте бургери сіллю та перцем, обсмажте з обох сторін за високої температури до хрусткої скоринки.
- Переріжте булочки для бургерів, змажте їх маслом і підпечіть, кладучи на сковорідку перерізаною стороною вниз.
- Приготуйте бургери: на половину булочки покладіть листок салату ромен, на нього бургер, ложечку сальси і висушений у духовці помідор.
- Завершіть декор майонезом з гремолатою і свіжими листками салату.