Гречані вафлі з компотом з хурми та морозивом
Гречане борошно без глютену ідеально підходить для приготування вафель; вони виходять легкими, мають присмак та аромат цільнозернового борошна й бурштиновий колір. Подавати їх можна з морозивом, компотом з фруктів та ірисковим сиропом. Хурму (східну) можна замінити іншими фруктами, наприклад сумішшю ягід, персиків чи вишень.

Інгредієнти
Приготування вафель
-
Гречане борошно 260 г
-
Цукор 4 ч. л.
-
Розпушувач тіста 3 ч. л.
-
Харчова сода 2 ч. л.
-
Сіль 1 ч. л.
-
Кориця мелена 1 ч. л.
-
Сколотини (для приготування варіанту без лактози сколотини можна замінити мигдальним молоком або молоком з горіхів кеш’ю) 600 мл
-
Масло вершкове розтоплене 8 ч. л.
-
Яйця 2 шт
Приготування компоту
-
Кленовий сироп 3 ч. л.
-
Лимон 1 шт
-
Кардамон мелений 1 ч. л.
-
Хурма стигла 5 шт
Перед подаванням
-
Ірисковий сироп
-
Ванільне морозиво
Приготування
-
Приготування вафель
- У мисці з’єднайте і змішайте сухі інгредієнти для тіста. Додайте яйця, сколотини і розтоплене вершкове масло. Перемішуйте до однорідної консистенції. Відставте тісто.
-
Приготування компоту
- Очистіть хурму і наріжте її великими шматочками. У каструлі з’єднайте шматочки хурми з кленовим сиропом, соком одного лимона і кардамоном. Проварюйте суміш на середньому вогні протягом близько 5хвилин або доки шматочки хурми не стануть м’якими.
-
Перед подаванням
- Нагрійте вафельницю. Змастіть її та починайте випікати вафлі; готові вафлі мають бути хрусткими. Подавайте вафлі з ложкою ванільного морозива, ложкою фруктового компоту та ірисковим сиропом.