+

Приготування вафель

  • Гречане борошно 260.0 г
  • Цукор 4.0 ч. л.
  • Розпушувач тіста 3.0 ч. л.
  • Харчова сода 2.0 ч. л.
  • Сіль 1.0 ч. л.
  • Кориця мелена 1.0 ч. л.
  • Сколотини (для приготування варіанту без лактози сколотини можна замінити мигдальним молоком або молоком з горіхів кеш’ю) 600.0 мл
  • Масло вершкове розтоплене 8.0 ч. л.
  • Яйця 2.0 шт

Приготування компоту

  • Кленовий сироп 3.0 ч. л.
  • Лимон 1.0 шт
  • Кардамон мелений 1.0 ч. л.
  • Хурма стигла 5.0 шт

Перед подаванням

  • Ірисковий сироп
  • Ванільне морозиво
  1. Приготування вафель

    • У мисці з’єднайте і змішайте сухі інгредієнти для тіста. Додайте яйця, сколотини і розтоплене вершкове масло. Перемішуйте до однорідної консистенції. Відставте тісто.
  2. Приготування компоту

    • Очистіть хурму і наріжте її великими шматочками. У каструлі з’єднайте шматочки хурми з кленовим сиропом, соком одного лимона і кардамоном. Проварюйте суміш на середньому вогні протягом близько 5хвилин або доки шматочки хурми не стануть м’якими.
  3. Перед подаванням

    • Нагрійте вафельницю. Змастіть її та починайте випікати вафлі; готові вафлі мають бути хрусткими. Подавайте вафлі з ложкою ванільного морозива, ложкою фруктового компоту та ірисковим сиропом.