Гречані вафлі з компотом з хурми та морозивом
Гречане борошно без глютену ідеально підходить для приготування вафель; вони виходять легкими, мають присмак та аромат цільнозернового борошна й бурштиновий колір. Подавати їх можна з морозивом, компотом з фруктів та ірисковим сиропом. Хурму (східну) можна замінити іншими фруктами, наприклад сумішшю ягід, персиків чи вишень.
Інгредієнти
Приготування вафель
-
Гречане борошно 260.0 г
-
Цукор 4.0 ч. л.
-
Розпушувач тіста 3.0 ч. л.
-
Харчова сода 2.0 ч. л.
-
Сіль 1.0 ч. л.
-
Кориця мелена 1.0 ч. л.
-
Сколотини (для приготування варіанту без лактози сколотини можна замінити мигдальним молоком або молоком з горіхів кеш’ю) 600.0 мл
-
Масло вершкове розтоплене 8.0 ч. л.
-
Яйця 2.0 шт
Приготування компоту
-
Кленовий сироп 3.0 ч. л.
-
Лимон 1.0 шт
-
Кардамон мелений 1.0 ч. л.
-
Хурма стигла 5.0 шт
Перед подаванням
-
Ірисковий сироп
-
Ванільне морозиво