Гуа бао – парова булочка з тушкованими яловичими щоками.
Ви можете купити готові булочки гуа бао (напр. морожені). Також ідеально підійдуть для рецепту старопольскі дріжджові кнедлі.

Інгредієнти
Маринад
-
Яловичі щоки, очищені 1.5 кг
-
Крупна морська сіль 7 г
-
Солодкий соєвий соус 75 мл
-
Коричневий цукор 15 г
-
Часник, порізаний 30 г
Приготування щічок
-
Олія 30 мл
-
Гаряча вода 750 мл
-
Імбир, нарізка дрібний кубик 30 г
-
Knorr Cоус пікантний чилі з томатами Pang Gang 1 л 200 мл
Тісто
-
Пшеничне борошно 700 г
-
Тепла вода 350 мл
-
Дріжджі сухі 20 г
-
Цукор 30 г
-
Сіль 7 г
Подача
-
Зелений перець, очищений 100 г
-
Зелений огірок (півкола, без кісточок 150 г
-
Селера зелена 50 г
-
Зелена цибуля, порізана 50 г
-
Арахіс 40 г
-
Свіжий коріандр 10 г
Приготування
-
Маринад
- Інгредієнти маринаду перемішайте, додайте яловичі щічкитапоставтеухолодильникмінімумна 4 години.
-
Приготування щічок
- Витягніть щоки з маринаду та засмажте на олії. Покладіть у каструлю разом з маринадом. Залийте гарячою водою та накрийте. Тушкуйте на повільному вогні поки щоки не стануть дуже м'якими. Далі остудіть їх разом з підливкою.
- Щоки підігрійте в мінімальній кількості підливки та порвіть виделкою або пальцями на дрібні волокна.
- Перед подачею нагрійте сковорідку вок, залийте соус Pang Gang, додайте імбир та м'ясо, перемішайте.
-
Тісто
- Борошно перемішайте з цукром та сіллю. Дріжджі розмішайте в теплій воді.
- До борошна додайте розмішані дріжджі і вимісіть тісто протягом декількох хвилин.
- Тісто покладіть до миски та поставте у тепле місце, поки воно не збільшить об'єм удвічі.
- Потім тісто покладіть на дошку, сформуйте з тіста ковбаску та розділіть на 20 частинок, формуючи кульки.
- З тіста розкачайте овальні коржі товщиною 0,5-1 см.
- Готовий корж змастіть олією, покладіть на нього пергамент та згорніть на половину.
- Коржі готуйте на пару. Після приготування витягніть пергамент.
-
Подача
- У готові парові булочки гуа бао покладіть гаряче м'ясо та холодний гарнір: перець, огірок, селеру, цибулю, горішки та коріандр.