Журек із фрикадельками, грінками з житнього хліба, яєчнею і зеленою цибулею
Традиційний польський суп Журек із фрикадельками, грінками з житнього хліба, яєчнею і зеленою цибулею

Інгредієнти
Фрикадельки
-
Кубики цибулі 150.0 г
-
Часник перетертий з сіллю 30.0 г
-
Олія 20.0 мл
-
Майоран 4.0 г
-
Свиняча лопатка 800.0 г
-
Сіль, перець
-
Борошно 20.0 г
Журек
-
Кубики сала 100.0 г
-
Кубики цибулі 150.0 г
-
Нарізаний часник 20.0 зубців
-
Лавровий лист 3.0 шт
-
Духм’яний перець 6.0 шт
-
Вода 2050.0 л
-
Тертий хрін 30.0 г
-
Маслянка 500.0 мл
-
Лимонна кислота за смаком
-
Сіль, перець
Подання
-
Яйця 10.0 шт
-
Багет житній 10.0 шматочків
-
Пряжене масло 40.0 г
-
Порізана зелена цибуля 20.0 г
Приготування
-
Фрикадельки
Цибулю і часник обсмажте на олії, додайте майоран, перемішайте і залиште охолоджуватися.
Подрібніть м’ясо, додайте цибулю і ретельно перемішайте. Приправте сіллю і перцем.
Зробіть фрикадельки вагою близько 20 грам і обваляйте у борошні.
-
Журек
Злегка підсмажте сало, додайте цибулю і часник, обсмажте, додайте лавровий лист і духм’яний перець.
Залийте 2 літрами води і ще трохи проваріть.
Закиньте фрикадельки і потримайте на вогню ще декілька хвилин.
Розмішайте суху суміш «Журек» в холодній воді, що залишилася, і влийте до фрикадельок. Додайте хрін, варіть приблизно 5 хвилин і зніміть з вогню.
Маслянку змішайте з невеликою кількістю гарячого бульйону і влийте в суп. Приправте за смаком.
-
Подання
Подавати Журек з яєчнею, смаженою на маслі грінкою і нарізаною зеленою цибулею.