+

Фрикадельки

  • Кубики цибулі 150 г
  • Часник перетертий з сіллю 30 г
  • Олія 20 мл
  • Майоран 4 г
  • Свиняча лопатка 800 г
  • Сіль, перець
  • Борошно 20 г

Журек

Подання

  • Яйця 10 шт
  • Багет житній 10 шматочків
  • Пряжене масло 40 г
  • Порізана зелена цибуля 20 г
  1. Фрикадельки

    Цибулю і часник обсмажте на олії, додайте майоран, перемішайте і залиште охолоджуватися.

    Подрібніть м’ясо, додайте цибулю і ретельно перемішайте. Приправте сіллю і перцем.

    Зробіть фрикадельки вагою близько 20 грам і обваляйте у борошні.

  2. Журек

    Злегка підсмажте сало, додайте цибулю і часник, обсмажте, додайте лавровий лист і духм’яний перець.

    Залийте 2 літрами води і ще трохи проваріть.

    Закиньте фрикадельки і потримайте на вогню ще декілька хвилин.

    Розмішайте суху суміш «Журек» в холодній воді, що залишилася, і влийте до фрикадельок. Додайте хрін, варіть приблизно 5 хвилин і зніміть з вогню.

    Маслянку змішайте з невеликою кількістю гарячого бульйону і влийте в суп. Приправте за смаком.

  3. Подання

    Подавати Журек з яєчнею, смаженою на маслі грінкою і нарізаною зеленою цибулею.