Качині ніжки конфі на подушці з карамелізованих овочів у медовій глазурі
«Конфі» — це назва старовинної технології приготування м’яса в жирі при низькій температурі. Качині або гусячі ніжки — одні з найпопулярніших страв, що готуються цим способом.

Інгредієнти
М’ясо:
-
Качині ніжки
-
Knorr Professional Primerba Чебрецева 0,34 кг
-
Сіль 50000.0 г
-
Жир 50000.0 кг
Соус:
-
Соус Demi-Glace Knorr 0,75 кг
-
Вода
-
Коричневий цукор, сіль
-
Апельсиновий сік
-
Яблучний оцет
-
Сидр
-
Копчене вершкове масло
-
Сіль, перець на свій смак
Овочі:
-
Корінь петрушки, нарізаний соломкою
-
Морква, нарізана соломкою
-
Брюссельська капуста
-
Мед
-
Імбир свіжий
-
Листя петрушки, подрібнене 50000.0 г
Приготування
-
М’ясо:
- Обріжте шкіру по колу на верхній частині ніжки та вкоротіть кісточку. Розріжте суглоби. Натріть м’ясо приправою Primerba, додайте приправи для м’яса, сіль та залиште на декілька годин.
- Розігрійте жир до температури 90–95 ° C, вилийте його у глибоку гастрономічну ємність та покладіть туди качині ніжки. Поставте ємність у духовку, нагріту до 95 ° C. Смажте до готовності.
- Вийміть качині ніжки й промокніть зайвий жир (щоб отримати хрустку золотисту скоринку, наприкінці посмажте ніжки в духовці в режимі гриля).
-
Соус:
- Змішайте Knorr Соус Демі Глас суха сумішг із гарячою водою і варіть, допоки половина рідини не випарується.
- Збризніть цукор водою і нагрівайте до отримання темно-золотистої карамелі. Додайте апельсиновий сік, оцет та сидр і варіть до зменшення об’єму.
- Додайте попередньо підготовлений соус Деміглас і варіть до зменшення об’єму. Якщо соус занадто рідкий, можна його загустити, додавши трохи темного ру (підсмаженої суміші жиру та борошна в рівних пропорціях).
- Потім додайте масло і ретельно перемішайте, приправте на свій смак.
-
Овочі:
- Корінь петрушки та моркву проваріть у духовці на пару 2–3 хвилини.
- Додайте бланшовану брюссельську капусту, мед, Knorr Бульйон Курячий та імбир, ретельно перемішайте і карамелізуйте в духовці протягом декількох хвилин.
- Розкладіть овочі у порцеляновій гастроємності, покладіть зверху качину ніжку конфі та полийте невеликою кількістю соусу.