Крем-суп зі смаженими креветками, солоною тріскою та піною
Страва, натхненна подорожами — поєднання французької кухні та англійських традицій

Інгредієнти
Тріска
-
Спинка тріски без шкіри
-
Вода
-
Коричневий цукор, сіль
-
Олія для смаження
-
Лимон 10000.0 шт
Суп
-
Оливкова олія
-
Нарізана кубиками цибуля
-
Подрібнений часник
-
Цілі креветки
-
Крупно нарізана цибуля-порей
-
Нарізана кубиками морква
-
Нарізаний кубиками корінь селери
-
Узо
-
Лавровий лист 20000.0 шт
-
Свіжий чебрець гілочки 30000.0 шт
-
Біле сухе вино
-
Мед
-
Гірчиця
-
Вода
-
Вершки (15%)
-
Білий перець за смаком
Картопляні кнедлі
-
Knorr Картопляне пюре з молоком 4 кг
-
Вода
-
Чедер
-
Копчене вершкове масло
Пінка
-
Листя петрушки, подрібнене
-
Подрібнений часник
-
Молоко
-
Сік лайму 10000.0 ч. л.
-
Лецитин 20000.0 г
Подача
-
Очищені креветки
-
Тісто філо 10000.0 шт
Приготування
-
Тріска
- Приготуйте розсіл із солі та води, покладіть у нього шматочки тріски і залиште на 30 хвилин.
- Вийміть тріску і висушіть її.
- Обсмажте рибу і побризкайте її лимонним соком.
-
Суп
- Смажте цибулю та часник на оливковій олії, поки вони не стануть напівпрозорими, потім додайте креветки і овочі та обсмажте.
- Додайте узо, фламбе, потім томатний суп, лавровий лист та чебрець.
- Додайте вино, мед і гірчицю. Зменшіть вогонь, потім додайте воду і варіть на невеликому вогні, поки частина рідини не випарується.
- Перемішайте і процідіть.
- Додайте вершки 15%, проваріть на невеликому вогні та приправте за смаком.
-
Картопляні кнедлі
- Доведіть воду до кипіння, залиште охолоджуватися до 80 °С, потім додайте картопляне пюре і розмішайте.
- Додайте тертий сир і копчене вершкове масло і перемішайте лопаткою.
- За допомогою ложки сформуйте кнедлі.
-
Пінка
- Подрібніть петрушку і часник.
- Нагрійте молоко і додайте до нього петрушку, часник та сік лайму. Перемішайте і процідіть.
- Додайте лецитин і збивайте, поки не отримаєте пінку.
-
Подача
- Розріжте очищені креветки вздовж, приправте спеціями і обсмажте.
- Виріжте невеликі кільця з тіста філо і випікайте їх без використання вентилятора.
- Викладіть на тарілку шматочок смаженої тріски, картопляний кнедлик, смажені креветки та кільце з тіста філо, потім акуратно влийте крем-суп.
- Прикрасьте пінкою та мікрогріном.