Лосось a’la Теріякі з айолі
Теріякі – це японський соус, що складається переважно із соєвого соусу, солодкого саке, цукру та меду. Ідеально підходить для маринаду для м'яса та риби, а також для суші. Завдяки ньому страви набувають неповторно глибокого смаку та східних ноток.
Інгредієнти
Соус a’la Теріякі
-
Солодкий соєвий соус 200.0 мл
-
Мірін (рисове вино) 100.0 мл
-
Імбир, тертий 50.0 г
-
Мелені зубчики часнику 5.0 шт
-
Цукор 25.0 г
-
Мед 200.0 г
-
Зірочки анісу 2.0 шт
-
Свіжий перець чилі 2.0 шт
Лосось
-
Філе лосося 1400.0 г
-
Соус a’la Теріякі 300.0 мл
-
Кунжутна олія 300.0 мл
Айолі
-
Часник 8.0 зубків
-
Жовток 2.0 шт
-
Оливкова олія 250.0 мл
-
Сіль, перець
-
Лимон
Овочі
-
Бок-чой 500.0 г
-
Чилі 50.0 г
-
Олія рослинна 25.0 мл
-
Масло вершкове 10.0 гр
-
Соус a’la Теріякі 25.0 мл
-
Фісташки, очищені 50.0 г