меню
+

Соус a’la Теріякі

  • Солодкий соєвий соус 200.0 мл
  • Мірін (рисове вино) 100.0 мл
  • Імбир, тертий 50.0 г
  • Мелені зубчики часнику 5.0 шт
  • Цукор 25.0 г
  • Мед 200.0 г
  • Зірочки анісу 2.0 шт
  • Свіжий перець чилі 2.0 шт

Лосось

  • Філе лосося 1400.0 г
  • Соус a’la Теріякі 300.0 мл
  • Кунжутна олія 300.0 мл

Айолі

Овочі

  • Бок-чой 500.0 г
  • Чилі 50.0 г
  • Олія рослинна 25.0 мл
  • Масло вершкове 10.0 гр
  • Соус a’la Теріякі 25.0 мл
  • Фісташки, очищені 50.0 г
  1. Соус a’la Теріякі

    • Натріть шкірку лимона та вичавіть з нього сік.
    • Всі інгредієнти покладіть до каструлі та закип'ятіть. Залиште до охолодження.
    • Потім охолоджуйте у холодильнику. Витягніть зірочки анісу.
  2. Лосось

    • Лосось розріжте вздовж на чотири шматки, покладіть в 2 вакуумні пакети та до кожного додайте однакову кількість соусу Теріякі.
    • Закрийте герметично та залиште мінімум на 4 години.
    • Витягніть лосось з маринаду, покладіть в нові пакети та залийте рослинною олією.
    • Закрийте герметично та покладіть у циркулятор (або до конвекційної печі на водяну баню), варіть при температурі 45°C протягом близько 55 хв.
  3. Айолі

    • Доведіть інгредієнти до кімнатної температури.
    • З лайма зітріть шкірку та вичавіть сік.
    • Очистьте часник та розітріть з сіллю. Додайте сік з лайма. Додайте жовтки та перемішайте.
    • Повільно доливайте оливкову олію, постійно помішуючи.
    • Додайте цедру лайма та посоліть і поперчіть білим перцем.
  4. Овочі

    • Бок-чой помийте, відділіть листя.
    • Чилі розріжте на скибочки.
    • Бок-чой і чилі підсмажте разом, додайте соус a’la Теріякі.
    • Підрум'яньте фісташки, наріжте та додайте до страви.
  5. Подача

    • Шматки лосося підігрійте у герметичних пакетах на водяній бані або на пару до температури 45⁰C, потім витягніть з пакетів, легко підсмажте з кожної сторони та розріжте на скибки.
    • Подавайте на овочах з соусом a’la Теріякі та айолі.