Мусака з воловиною, баклажанами, помідорами і кремовим соусом Бешамель
Рецепт грецької запіканки. Якщо хочете, щоб вона була кремової консистенції, подайте її відразу після виймання з духовки.

Інгредієнти
Баклажани
-
Великі баклажани 4.0 шт
-
Сіль
Соус
-
Цибуля 150.0 г
-
Олія 60.0 мл
-
Фарш яловичий з лопатки 1600.0 кг
-
Червона гостра паприка, сіль, чорний перець, кориця мелена, орегано за смаком
-
Часник 4.0 зубчики
-
Червоне сухе вино 300.0 мл
-
Вода 500.0 мл
-
Паприка 20.0 г
Пюре
-
Вода 2.0 л
Соус Бешамель
-
Молоко 1.0 л
-
Мускатний горіх
Запіканка
-
Сухарі для посипання
-
Кульки моцарели 200.0 г
-
Томати Pelati 1000.0 г
Подача
-
Салатний мікс 500.0 г
Приготування
-
Баклажани
Баклажани помийте і наріжте скибочками товщиною не більше 1 см. Злегка посоліть і залиште на годину.
Потім промийте їх і витріть паперовим рушником. Приготуйте на грилі.
-
Соус
Наріжте цибулю і підсмажте на олії. Додайте м’ясо і підсмажте. Потім додайте приправи і вино.
СоусДемі Гласзмішайте з водою та приготуйте за інструкцією на упаковці, залийте в м’ясота перемішайте.
Тушкуйте на повільному вогні, поки м’ясо не стане м’яким.
-
Пюре
Закип’ятіть 2 літри води, зніміть з вогню і дайте охолонути до температури 80-85°C.
Додайте картопляне пюре, перемішайте і залиште на 2-3 хвилини, потім ще раз перемішайте.
-
Соус Бешамель
Соус Бешамель змішайте з молоком, доведіть до кипіння, додайте мускатний горіх і зніміть з вогню. -
Запіканка
Деко типу G/N змажтемаслом і посипте сухарями.
Потім викладайте шарами: картопляне пюре, м’ясний соус, помідори, баклажани і знову пюре.
Полийте соусом Бешамель і посипте тертим сиром моцарела.
Випікайте 35-45 хвилин в духовці за температури 160°C.
-
Подача
Подавайте Мусаку із салатним міксом.