М'ясні фрикадельки в червоному соусі карі з баклажанами
У Таїланді насправді використовується гороховий міні-баклажан, який важко знайти в Україні. Саме тому, у рецепті використано класичний баклажан. Для приготування цієї страви також підійде кабачок або гарбуз.

Інгредієнти
Фрикадельки
-
М'ясний фарш 2500 г
-
Гірчиця м’яка 100 г
-
Імбир, тертий 20 г
-
Яйця (для змащення тіста 2 шт
-
Чорний мелений перець
-
Сіль
Соус
-
Олія 60 мл
-
Баклажан (чищений) 600 г
-
Вода 1.3 мл
-
Червона паста карі 200 г
-
Сік лайма 20 мл
-
Коричневий цукор 35 г
-
Зелена цибуля 100 г
-
Свіжий перець чилі
-
Сухе кокосове молоко 1 кг 500 г
Приготування
-
Фрикадельки
- Фарш перемішайте зі всіма інгредієнтами, посоліть та сформуйте фрикадельки.
- Фрикадельки підсмажте на олії або у фритюрниці при температурі 170°C.
-
Соус
- Червону пасту карі підсмажте на розігрітій олії, залийте водою, додайте кокосове молочко та варіть на повільному вогні.
- Потім додайте цукор, сік лайма та посоліть за смаком.
- Коли соус буде готовий, додайте баклажан та фрикадельки. Трохи проваріть.
- В кінці посипте порізаною зеленою цибулею та перцем чилі.
-
Подача
- Подаватиз жасминовим рисом.