Пад-тай — східна паста з креветками
Пад-тай — традиційна тайська страва з солодким та пряним смаком. Її готують із макаронних виробів, обсмажених із яйцями, і подають з молодими паростками та лаймом.

Інгредієнти
Приготування пад-тай
-
Олія 150.0 мл
-
Часник нарізаний 50.0 г
-
Креветки 16/20 (очищені) 50.0 шт
-
Тофу 200.0 г
-
Рибний соус 60.0 мл
-
Рисова локшина 700.0 г
-
Арахіс солоний 150.0 г
-
Бобові паростки 160.0 г
-
Кінза
-
Пластівці чилі
-
Лайм 1.0 шт
-
Яйця 4.0 шт
-
Гострий соєвий соус чилі 200.0 мл
Подавання
-
Цибуля шніт
-
Арахіс
Приготування
-
Приготування пад-тай
- Нагрійте олію на сковороді. Обсмажте часник, постійно перемішуючи, і трохи згодом додайте збиті яйця. Смажте на сильному вогні, щоб яйця згорнулися.
- Розріжте креветки навпіл і додайте до обсмажених інгредієнтів. Приправте за смаком рибним соусом та гострим соєвим соусом чилі.
- Паралельно зваріть локшину згідно з інструкцією на пакуванні і поєднайте її з іншими інгредієнтами.
- Подрібніть арахіс і підсмажте його на сухій сковороді.
- Постійно помішуючи локшину, додайте до неї арахіс, бобові паростки та крупно нарізану кінзу.
- Приправте за смаком соком лайма і перцем чилі.
-
Подавання
- Викладіть страву на тарілку. Прикрасьте цибулею шніт та підсмаженим арахісом.