Печений восьминіг з картоплею муслін
Печений восьминіг з картоплею муслін, копченим перцем та петрушкою

Інгредієнти
Восьминіг
-
Восьминіг 1600.0 г
-
Винний оцет 100.0 г
-
Сіль 10.0 г
-
Вино червоне 500.0 мл
-
Лавровий лист 5.0 г
-
Перець духмяний 4.0 г
-
Трави 4.0 г
Картопля муслін
-
Картопля крохмалиста 1600.0 г
-
Вершки 30% 200.0 мл
-
Молоко 100.0 мл
-
Оливкова олія 100.0 мл
-
Спеції (сіль та перець)
Картопля конфі
-
Картопля для салату 200.0 г
-
Оливкова олія 30.0 мл
-
Часник 1.0 зубків
-
Спеції (сіль та перець)
Подача
-
Часник
-
Оливкова олія
-
Паприка мелена копчена
-
Свіжий лимонний сік
-
Зелена петрушка
Приготування
-
Восьминіг
- Промийте восьминога.
- Покладіть до каструлі з водою, оцтом, вином, спеціями, сіллю, соусом Наполі готовим, та варіть до м'якості.
- Остудіть та відкладіть.
-
Картопля муслін
- Почистіть та зваріть картоплю.
- Картоплю помніть.
- Закип'ятіть вершки та молоко, додайте до картоплі.
- Помішуйте, доливаючи оливкову олію, до консистенції густішої від соусу.
- Перетріть через дрібне сито. Перекладіть у сифон та сховайте у тепле місце.
-
Картопля конфі
- Почистіть та поріжте картоплю на маленькі кубики.
- Покладіть у вакуумний пакет, додай трохи оливкової олії, часник, сіль та перець.
- Закрийте, покладіть до каструлі з киплячою водою та варіть до м'якості.
- Остудіть та відкладіть.
-
Подача
- Розріжте восьминога та спечіть у малій кількості оливкової олії з часником, влийте лимонний сік.
- Покладіть посередині тарілки порцію картоплі-муслін.
- Підігрійте картоплю конфі та покладіть на тарілку.
- Додайте восьминога, окропіть оливковою олією, посипте зеленню петрушки та копченою паприкою.