Сезонний салат із запеченими овочами з легкою заправкою
Теплий салат ідеально підходить для зимового сезону. Його перевага не лише в тому, що він зігріває, а й у тому, що складові для нього знайти легко. Трохи підрум’янені шкірки овочів нададуть салату особливий аромат і глибокий смак.

Інгредієнти
Приготування запечених овочів
-
Пастернак 5 шт
-
Топінамбур 5 шт
-
Морква 3 шт
-
Червона цибуля 5 шт
-
Морська сіль
-
Олія 100 мл
-
Мускатний гарбуз 1 шт
-
Гаряча вода 500 мл
Приготування соусу
-
Оливкова олія 250 мл
-
Лимонний сік свіжий 50 мл
Приготування
-
Приготування запечених овочів
- Ретельно помийте овочі, але не очищайте від шкірки. Приготуйте овочевий бульйон: засипте 5 г Приправи Делікат овочевої до окропу та проваріть 3 хвилини. Наріжте овочі на шматочки і замаринуйте у бульйоні.
- Залиште в прохолодному місці принаймні на 1годину.
- Покладіть мариновані овочі на застелене папером для випічки деко для запікання. Побризкайте їх олією і посипте морською сіллю.
- Поставте в духовку, нагріту до температури 175°C, і запікайте до готовності.
-
Приготування соусу
- Змішайте оливкову олію з лимонним соком.
-
Подача
- Гарячі овочі викладіть у глибоку тарілку тапобризкайте підготовленим соусом.
- Подавайте салат, приправивши його улюбленими травами.