Суп Рамен з двома видами м'яса та рідким яйцем
Це одна з найпопулярніших страв в Японії – поживна порція бульйону зі свинини з макаронами, м'ясом або морепродуктами, овочами або іншими додатками. Рамен – це не лише виняткові смакові, але й візуальні якості.

Інгредієнти
Бульйон
-
Вода 3 л
-
Часник 8 зубків
-
П'ять смаків, спеції 5 г
-
Солодкий соєвий соус 80 мл
-
Цукор 10 г
-
Імбир 30 г
-
Морква 600 г
-
Свиняча лопатка 800 г
-
Курячі ніжки 500 г
-
Гриби шиїтаке 35 г
-
Тертий перець чилі
Гарнір
-
Макарони рамен 700 г
-
Свіже листя бебі-шпинату 250 г
-
Дрібна кукурудза 125 г
-
Яйця 10 шт
Подача
-
Водорості норі 1 шт
-
Зелена цибуля 50 г
-
Паростки бамбука (в банці) 100 г
-
Мірін (рисове вино) 30 мл
-
Саке 30 мл
Приготування
-
Бульйон
- Свинину та курку замаринувати в часнику та солодкому соєвому соусі.
- М'ясо курки разом з морквою, часником та імбиром швидко запекти у конвекційно-паровій печі при температурі 200°C.
- Перекласти до каструлі, додати свинину, цукор, гриби шиїтаке, спеції «п'ять смаків». Залити водою та додати насичений курячий бульйон. Варити на повільному вогні, щоб бульйон не помутнів.
- Під час приготування необхідно знімати піну з бульйону, періодично виймаючи приготоване м'ясо.
-
Гарнір
- Варити макарони близько 3 хвилин, в кінці додати шпинат і кукурудзу.
- Зварити яйця некруто або способом «су-від» у воді при 62,5°С протягом однієї години.
-
Подача
- Розкласти макарони та ошпарені овочі до мисок для супу, додати розрізані гриби, бамбук, подрібнену моркву та яйця, розрізані навпіл.
- Це все залити відцідженим бульйоном та приправленим вином (мірін та саке).
- Додати м'ясо, нарізане скибками, а також нарізану цибулю і водорості норі.
- Прикрасити грибами шиїтаке та морквою.