Сідло з баранини з виноградною підваркою та соусом з червоного вина
Сідло найвищої якості має червоне забарвлення.

Інгредієнти
Приготування м’яса
-
Сідло ягняти 2 кг
-
Морська сіль 5 г
-
Чорний перець, свіжозмелений
-
Олія для смаження 50 мл
Приготування підварки
-
Білий виноград без кісточок 300 г
-
Білий винний оцет 140 мл
-
Коричневий цукор 200 г
Приготування пряної оливкової олії
-
Оливкова олія 2 л
-
Часник 3 голівка
-
Морська сіль 40 г
Приготування соусу із червоного вина
-
Червоне вино Primitivo di manduria 700 мл
Приготування
-
Приготування м’яса
- Почистіть сідло з баранини, приправте морською сіллю і меленим чорним перцем.
- Покладіть м’ясо у вакуумний мішок і закрийте його.
- Варіть м’ясо за температури 63°C протягом 20хвилин, а потім швидко остудіть його у воді з льодом.
- Перед подаванням на стіл побризкайте баранину олієюдля смаження і поставте в духовку, нагріту до температури 250°C, на 3-4хвилини. Викладіть підсмажене м’ясо на паперовий рушник і залиште на 4хвилини. Наріжте м’ясо шматочками.
-
Приготування підварки
- Закип’ятіть оцет із цукром, додайте виноград. Каструлю щільно накрийте шматком пергаменту, залишивши отвір діаметром 2см.
- Тушкуйте підварку до досягнення бажаної консистенції.
- Ягоди можна залишити у підварці цілими, або ж можна процідити підварку через сито.
-
Приготування пряної оливкової олії
- Змішайте оливкову олію з часником та травами в олії Primerba Трави Провансу, посоліть і варіть на повільному вогні протягом 10хвилин.
- Процідіть олію через дрібне сито.
-
Приготування соусу із червоного вина
- Налийте вино в сковороду із товстим дном, додайте готовий соус Демі Глас і ретельно перемішуйте, доки соус не стане однорідним.
- Продовжуйте уварювати соус, доки його консистенція не нагадуватиме вершки, але не доводьте соус до кипіння.