Фалафель у піті з часниковим соусом
Страва, що являє собою обсмажені у фритюрі кульки з нуту, походить з Близького Сходу. Фалафель у піті — це вегетаріанський еквівалент кебабу.

Інгредієнти
Приготування фалафелю
-
Нут 500 г
-
Цибуля 120 г
-
Часник 50 г
-
Кмин мелений 10 г
-
Насіння кінзи мелене 10 г
-
Кардамон 5 г
-
Кориця мелена 3 г
-
Перець чилі свіжий 5 г
-
Харчова сода 10 г
-
Сіль 5 г
-
Лимон 1 шт
-
Кукурудзяний крохмаль 150 г
-
Олія 150 мл
-
Суміш перців 6 г
Приготування соусу
-
Натуральний йогурт 225 г
-
Кінза свіжа 30 г
-
Петрушка свіжа 55 г
-
часниковий соус 50 г
-
Майонез 225 г
Подавання
-
Піта 10 шт
-
Помідори 400 г
-
Рукола 80 г
-
Огірок 400 г
-
Перець чилі маринований 50 г
Приготування
-
Приготування фалафелю
- Замочіть нут у холодній воді на 24години. Злийте воду, промийте і подрібніть нут разом з цибулею.
- Додайте дрібно нарізаний часник, петрушку, кінзу, харчову соду,приправу Делікат Універсальну овочеву та інші приправи.
- Натріть на тертці шкірку лимона, щоб отримати цедру.
- Змішайте всі інгредієнти і сформуйте кульки розміром з горіх. Обваляйте кульки у кукурудзяному крохмалі та обсмажте у фритюрі.
-
Приготування соусу
- Змішайте часниковий соус з йогуртом і майонезом. Додайте дрібно нарізану петрушку та кінзу.
-
Подавання
- Подавайте з пітою, підсмаженою на грилі, та овочевим салатом.