Цепеліни з кроликом і пюре із цибулі, з білими грибами і сухарями
Литовські цепеліни у вишуканому виконанні. З м’ясом кролика ця страва приємно здивує. У рецепті використовуємо класичні складові: цибулю, темний хліб та сушені гриби.

Інгредієнти
Фарш
-
Кролик 600 г
-
Жовток 2 шт
-
Морква, кубики 70 г
-
Вершки (31%) 210 мл
Цепеліни
-
Вода 1 л
-
Терта цибуля 200 г
-
Яйця 1 шт
-
Борошно пшеничне 300 г
-
Картопляний крохмаль 90 г
-
Перетерта картопля 500 г
Пюре із цибулі
-
Цибуля 360 г
-
Масло 100 г
-
Морська сіль
-
Варена картопля 90 г
Есенція з кролика
-
Кістки кролика 300 г
-
Цибуля порей 60 г
-
Корінь петрушки 50 г
-
Цибуля 70 г
-
Олія 60 мл
-
Вода 500 мл
-
Спеції (сіль і перець)
Додатки
-
Темний хліб 100 г
-
Сушені боровики 50 г
-
Пряжене масло 40 г
-
Свіжі або заморожені боровики 500 г
Приготування
-
Фарш
Поділіть м’ясо на 2 рівні частини. Одну частину поріжте на маленькі кубики, а іншу змішайте з вершками, жовтками і сухим курячим бульйоном, перебийте блендером до однорідної консистенції.
Змішайте обидві частини, додайте дрібно нарізану петрушку і ошпарену моркву. Розмішайте і поділіть на 10 частин.
-
Цепеліни
У кип'ячену воду температурою 85°C додайте картопляне пюре, перемішайте і дайте йому охолонути.
Змішайте з тертою картоплею і цибулею, додайте яйце і борошно. Вимішайте тісто до однорідної маси.
Зверніть увагу на різний вміст крохмалю в картоплі: додавайте крохмаль і пшеничне борошно до тих пір, поки тісто не перестане липнути до рук.
Розділіть тісто на 10 частин, розкачайте тонкі млинці і викладіть фарш. Заверніть їх і зробіть відповідну форму. Варіть 10-12 хвилин, поки цепеліни не спливуть.
-
Пюре із цибулі
До очищеної цибулі додайтемасло і посипте сіллю. Загорніть в алюмінієву фольгу і запікайте в духовці за температури 200°C протягом 30 хвилин.
Далі змішайте теплу цибулю з картоплею і перебийте блендером до отримання однорідної маси.
-
Есенція з кролика
Покладіть кістки й очищені овочі в миску, додайте олію і добре перемішайте. Посипте невеликою кількістю борошна. Поставте в розігріту до 230°C духовку. Запікайте до рум’яності.
Потім перекладіть у каструлю, додайте воду і сухий соус Демі Глас. Готуйте до отримання бажаної консистенції. Приправте сіллю і перцем.
-
Додатки
Приготуйте сухарі: висушіть темний хліб і перемішайте із сушеними грибами. Потім змішайте з маслом і запікайте в духовці за температури 120°C протягом 10 хвилин.
Боровики розріжте навпіл і обсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору.
-
Подача
На тарілку викладіть пюре із цибулі, цепеліни, декор, полийте есенцією з кролика і посипте сухариками.