Tacos з рубленою свининою та підсмаженим ананасом
Tacos – це зростаюча модна тенденція. Ці такос зі свининою та підсмаженим ананасом були створені на базі оригінальної страви з Мехіко «tacos al pastor» – страви, яка поєднує кухні індіанців майя, карибську та близькосхідну.

Інгредієнти
Рублена свинина
-
Свиняча лопатка 1300 г
-
Мелений червоний перець 60 г
-
Сушений орегано (материнка) 60 г
-
Сіль 50 г
-
Сидр 500 мл
Сальса з коріандром та м'ятою
-
Свіжий коріандр 15 г
-
Листя м'яти 10 г
-
Перець халапеньйо 1 шт
-
Білий винний оцет 15 мл
-
Тмин 3 г
-
Сіль 6 г
-
Оливкова олія 25 мл
-
Часник 15 г
-
Свіжий коріандр 15 г
-
Листя м'яти 10 г
-
Перець халапеньйо 1 шт
-
Білий винний оцет 15 мл
-
Тмин 3 г
-
Сіль 6 г
-
Оливкова олія 25 мл
-
Часник 15 г
-
Ананас 1 шт
-
Кукурудза в качанах 2 шт
-
Тортілья 20 шт
-
Червоноголова капуста 250 г
-
Авокадо 2 шт
-
Лайм 5 шт
Приготування
-
Рублена свинина
- Натерти свинину червоним перцем, орегано та сіллю.
- Покласти на лист для випікання. Полити лист сидром, прикрити пергаментним папером та фольгою, поставити до духовки на 2½ години, запікати при низькій температурі.
- Зняти фольгу та папір та запікати ще 30-40 хв., поки м'ясо не стане дуже м'яким.
- Витягти свинину з духовки, загорнути в тонку фольгу та залишити на 10-15 хв. Потім порубати на шматочки.
-
Сальса з коріандром та м'ятою
- Дрібно порізати коріандр, листя м'яти та перець халапеньйо.
- Додати оцет, сіль, кмин та оливкову олію. Натерти часник, додати до сальси і добре перемішати.