меню
+

Баклажани

  • Великі баклажани 4.0 шт
  • Сіль

Соус

Пюре

Соус Бешамель

Запіканка

  • Сухарі для посипання
  • Кульки моцарели 200.0 г
  • Томати Pelati 1000.0 г

Подача

  • Салатний мікс 500.0 г
  1. Баклажани

    Баклажани помийте і наріжте скибочками товщиною не більше 1 см. Злегка посоліть і залиште на годину.

    Потім промийте їх і витріть паперовим рушником. Приготуйте на грилі.

  2. Соус

    Наріжте цибулю і підсмажте на олії. Додайте м’ясо і підсмажте. Потім додайте приправи і вино.

    СоусДемі Гласзмішайте з водою та приготуйте за інструкцією на упаковці, залийте в м’ясота перемішайте.

    Тушкуйте на повільному вогні, поки м’ясо не стане м’яким.

  3. Пюре

    Закип’ятіть 2 літри води, зніміть з вогню і дайте охолонути до температури 80-85°C.

    Додайте картопляне пюре, перемішайте і залиште на 2-3 хвилини, потім ще раз перемішайте.

  4. Соус Бешамель

    Соус Бешамель змішайте з молоком, доведіть до кипіння, додайте мускатний горіх і зніміть з вогню.
  5. Запіканка

    Деко типу G/N змажтемаслом і посипте сухарями.

    Потім викладайте шарами: картопляне пюре, м’ясний соус, помідори, баклажани і знову пюре.

    Полийте соусом Бешамель і посипте тертим сиром моцарела.

    Випікайте 35-45 хвилин в духовці за температури 160°C.

  6. Подача

    Подавайте Мусаку із салатним міксом.