меню
+

Восьминіг

Картопля муслін

  • Картопля крохмалиста 1600.0 г
  • Вершки 30% 200.0 мл
  • Молоко 100.0 мл
  • Оливкова олія 100.0 мл
  • Спеції (сіль та перець)

Картопля конфі

  • Картопля для салату 200.0 г
  • Оливкова олія 30.0 мл
  • Часник 1.0 зубків
  • Спеції (сіль та перець)

Подача

  • Часник
  • Оливкова олія
  • Паприка мелена копчена
  • Свіжий лимонний сік
  • Зелена петрушка
  1. Восьминіг

    • Промийте восьминога.
    • Покладіть до каструлі з водою, оцтом, вином, спеціями, сіллю, соусом Наполі готовим, та варіть до м'якості.
    • Остудіть та відкладіть.
  2. Картопля муслін

    • Почистіть та зваріть картоплю.
    • Картоплю помніть.
    • Закип'ятіть вершки та молоко, додайте до картоплі.
    • Помішуйте, доливаючи оливкову олію, до консистенції густішої від соусу.
    • Перетріть через дрібне сито. Перекладіть у сифон та сховайте у тепле місце.
  3. Картопля конфі

    • Почистіть та поріжте картоплю на маленькі кубики.
    • Покладіть у вакуумний пакет, додай трохи оливкової олії, часник, сіль та перець.
    • Закрийте, покладіть до каструлі з киплячою водою та варіть до м'якості.
    • Остудіть та відкладіть.
  4. Подача

    • Розріжте восьминога та спечіть у малій кількості оливкової олії з часником, влийте лимонний сік.
    • Покладіть посередині тарілки порцію картоплі-муслін.
    • Підігрійте картоплю конфі та покладіть на тарілку.
    • Додайте восьминога, окропіть оливковою олією, посипте зеленню петрушки та копченою паприкою.