+

Для тіста:

  • Пшеничне борошно типу «0» 1650.0 г
  • Вода 700.0 мл
  • Оливкова олія 200.0 мл
  • Дріжджі 14.0 г
  • Сіль 45.0 г

Щоб зібрати та випікати:

Подача:

  • Чорний перець, крупно мелений 5.0 г
  • Свіже листя базиліка, подрібнене 30.0 г
  1. Для тіста:

    • Змішайте дріжджі з водою та холодним молоком, додайте суміш борошна й солі та вимісіть.
    • Потім додайте оливкову олію та продовжуйте вимішувати протягом 20-25 хвилин, доки тісто не стане гладким і м’яким (як м’яка частина вуха).
    • Потім слід накрити тісто кришкою та відставити на годину, далі — розділити на 10 порцій, приблизно 270 г кожна.
    • Потрібно сформувати «порції-кульки», накрити поліетиленовою плівкою та покласти до холодильника на 12 годин і довше для бродіння (також можна заморозити сформовані кульки з тіста).
  2. Щоб зібрати та випікати:

    • Сформуйте з тіста скоринку для піци, приблизно 32 см в діаметрі.
    • Слід рівномірно розподілити соус на скоринці, додати сири моцарела, горгондзола та рокпол і посипати тертим пармезаном.
    • Далі потрібно поставити піцу в духовку, розігріту до 320-350 °C, та випікати протягом 3-4 хвилин.
  3. Подача:

    • Після випікання можна нарізати піцу на 8 скибочок, полити оливковою олією, посипати базиліком і приправити свіжомеленим перцем.
  4. Випічка в конвекційній печі:

    • Потрібно викласти утворену скоринку на круглий екран для піци, розкласти начинку та поставити в духовку, розігріту до 280-300 °C, з низьким рівнем обдуву.
    • Час випікання залежить від вологості начинки.