Піца «Кватро Формаджи» («Чотири сири»)

Інгредієнти
Для тіста:
-
Пшеничне борошно типу «0» 1650.0 г
-
Вода 700.0 мл
-
Оливкова олія 200.0 мл
-
Дріжджі 14.0 г
-
Сіль 45.0 г
Щоб зібрати та випікати:
-
Моцарела 500.0 г
-
Горгондзола, розламана на шматки 500.0 г
-
Блакитний сир рокпол, нарізаний кубиками 500.0 г
-
Пармезан, тертий 400.0 г
Подача:
-
Чорний перець, крупно мелений 5.0 г
-
Свіже листя базиліка, подрібнене 30.0 г
Приготування
-
Для тіста:
- Змішайте дріжджі з водою та холодним молоком, додайте суміш борошна й солі та вимісіть.
- Потім додайте оливкову олію та продовжуйте вимішувати протягом 20-25 хвилин, доки тісто не стане гладким і м’яким (як м’яка частина вуха).
- Потім слід накрити тісто кришкою та відставити на годину, далі — розділити на 10 порцій, приблизно 270 г кожна.
- Потрібно сформувати «порції-кульки», накрити поліетиленовою плівкою та покласти до холодильника на 12 годин і довше для бродіння (також можна заморозити сформовані кульки з тіста).
-
Щоб зібрати та випікати:
- Сформуйте з тіста скоринку для піци, приблизно 32 см в діаметрі.
- Слід рівномірно розподілити соус на скоринці, додати сири моцарела, горгондзола та рокпол і посипати тертим пармезаном.
- Далі потрібно поставити піцу в духовку, розігріту до 320-350 °C, та випікати протягом 3-4 хвилин.
-
Подача:
- Після випікання можна нарізати піцу на 8 скибочок, полити оливковою олією, посипати базиліком і приправити свіжомеленим перцем.
-
Випічка в конвекційній печі:
- Потрібно викласти утворену скоринку на круглий екран для піци, розкласти начинку та поставити в духовку, розігріту до 280-300 °C, з низьким рівнем обдуву.
- Час випікання залежить від вологості начинки.