меню

Харчові відходи — пекуча проблема

Харчові відходи — важлива соціальна проблема, що все більше визнається шеф-кухарями та власниками ресторанів.

 

Частково в ній винні компанії-виробники, але як щодо продовольчих магазинів, споживачів та ресторанів? Для тих, хто веде бізнес у харчовій галузі, це не лише екологічне, але й фінансове навантаження: більше відходів означає більше витрат на їхню утилізацію

Плануючи буфетне обслуговування, ви можете ефективно сприяти зменшенню харчових відходів. Бажаного результату допоможуть досягти належна підготовка та заохочення екологічно свідомої поведінки ваших гостей.

Заохочуйте гостей до «безвідходної» поведінки!

Детальна організація

Детальна організація

Перед плануванням події визначте, скільки людей очікується насправді. У вас достатньо досвіду, щоб мати змогу точно оцінити достатню кількість їжі.

Навіть якщо клієнт повідомляє вам про свої конкретні очікування щодо кількості порцій, варто перевірити цю кількість і, за можливості, запропонувати її зменшити.

Невеликі порції та фуршетна подача

Невеликі порції та фуршетна подача

Фуршетна подача страв є не лише модною і зручною для гостей, але й дружньою до довкілля! Гості не мусять брати великі порції, які можуть і не доїсти, — натомість, вони можуть спробувати різноманітні страви. А якщо вони все ще голодні, вони можуть просто пригоститися іще однією порцією.

Малі тарілки

Малі тарілки

Хоча великі тарілки привабливі на вигляд, маленькі тарілки дозволяють краще контролювати розмір порції. Розумно підібрані предмети сервірування допоможуть гостям не марнувати продукти.

Тактовне звернення до гостей

Тактовне звернення до гостей

Ви також можете безпосередньо впливати на поведінку ваших гостей. Поставте невелику табличку на фуршетному столі, наприклад, «Скажіть “ні” відходам! Візьміть лише стільки, скільки зможете з’їсти.» Це тактовно приверне увагу ваших гостей до проблеми та сприятиме екологічно свідомій поведінці.

Підготуйте контейнери для їжі, яку можна забрати з собою

Підготуйте контейнери для їжі, яку можна забрати з собою

Перед подією з’ясуйте, хто зможе забрати їжу, що залишиться, та приготуйте контейнери. Таким чином ви подбаєте, щоб жодні продукти не потрапили до відходів.

Ілюстрація від Freepik з www.flaticon.com