Густі стю та рагу

Восени найліпше смакують класичні стю, французьке рагу чи бефстроганов. Які хитрощі можна використовувати, готуючи їх?

  1. Маринуйте м’ясо в молоці або йогурті. Це необов’язково, але чудово спрацює з бараниною чи кроликом. Маринування в молочних продуктах робить м’ясо м’яким і ніжним.
  2. Підсмажте перед тушкуванням. Наріжте м’ясо невеликими шматочками й обсмажте або запечіть у духовці перед приготуванням. Це збереже текстуру м’яса під час тушкування та зробить його ароматнішим.
  3. Використовуйте залишок м’ясного жиру. Він насичений смаком! Cмажте на ньому цибулю, часник та спеції, які ви будете використовувати у своєму рагу.
  4. Пограйтеся із соусом. Соус для рагу можна приготувати з бульйону, пива чи вина. Ви також можете експериментувати з кавою або шоколадом, а також з міцними напоями, як-от віскі чи бренді.
  5. Тушкуйте з обачливістю. Спочатку тушкуйте м’ясо, потім додайте тверді овочі (картопля, морква, редька чи ріпа), а в самому кінці додайте овочі, які не потребують тривалого варіння, як-от кабачки, зелений горошок або стручкова квасоля.
  6. Збагатіть соус ароматом яловичини. Гарний соус для рагу повинен мати насичений м’ясний смак. Щоб ваш був саме таким, використовуйте концентрований Knorr Бульйон Яловичий. Це допоможе проявити справжній яловичий смак і додасть вашій страві гарний колір. 

У центрі уваги — овочі

Готуючи фуршет, не забувайте про гостей, які люблять більш здорові та легкі варіанти, та про тих, хто уникає м’яса. Для них можна приготувати просту вегетаріанську страву в стилі one-pot.

Лечо

Лечо

Це традиційне угорське рагу готується з болгарського перцю, цибулі, помідорів і гострої ковбаси. Кухарі все більше прагнуть експериментувати з класичним рецептом, додаючи кабачки чи гарбуз. Якщо ви хочете задовольнити гостей, які не їдять м’яса, замініть м’ясо на смажені гливи або варений нут. Так ваша страва стане ситніша.

Капоната

Капоната

Це італійське овочеве рагу можна приготувати ранньою осінню, коли є розмаїття стиглих баклажанів і ароматних помідорів. Інші обов’язкові інгредієнти містять цибулю, селеру, оливки, каперси та кедрові горішки. Не забудьте винний оцет, який визначає аромат капонати. Подайте її зі шматочком хліба чабати, щоб ваші гості відчували себе так, ніби вони відпочивають на Сицилії.

Шакалака

Шакалака

Південноафриканська страва, яка підкорить серця всіх любителів овочів. Її готують зі смаженої цибулі, часнику, чилі, тертої моркви, болгарського перцю, помідорів і темно-синьої квасолі. Щоб надати страві насиченого аромату, приправте її Knorr Приправа Делікат Універсальна овочева. Подавайте зі свіжим коріандром, хоча деякі кухарі для «родзинки» люблять додавати кедрові горішки.

Переходимо до Азії — карі та не тільки

Азійська кухня може дуже надихати — вона сповнена простих, але смачних страв «one-pot». Зазвичай вони поєднують усі основні смаки (солоний, солодкий, гострий, кислий і гіркий) та містять масу ароматних спецій. Їх полюбляють гості зі сміливішими смаковими рецепторами.

Які страви можна приготувати?

  1. Тайське карі. Кремоподібне завдяки кокосовому молоку, освіжаюче завдяки листям кафрського лайму та лимонній траві, а також ситне завдяки м’ясу, тофу чи овочам.
  2. Індійське карі. Індійські карі відрізняються від тайських. Основними інгредієнтами соусу є цибуля, змішана з часником, імбиром, зеленим перцем чилі та помідорами. Обсмажте цю густу суміш, додайте смажені спеції, а потім доповніть її улюбленими інгредієнтами: нутом, картоплею, цвітною капустою, горохом тощо.
  3. Теріякі. Цей темний соус готують із соєвого соусу, коричневого цукру, часнику та імбиру. Він чудово підходить до всіх видів м’яса. Ми рекомендуємо теріякі з яловичини зі свіжими овочами та жасминовим рисом, приготованим на кокосовому молоці.