меню

Традиційні супи

Ваш ресторан спеціалізується на традиційних стравах? Запросіть своїх гостей у подорож вуличками спогадів з відомими супами, поданими в класичному посуді — супових тарілках або бульйонних чашках. Обов’язково використовуйте тільки якісні інгредієнти. Ідеальний смак виходить з насиченого бульйону, свіжого м’яса та овочів.

Для осіннього меню можна вибирати з розмаїття традиційних супів. Які з них підійдуть найкраще?

  1. Кремоподібний курячий калдун з коренеплодами
  2. Густий цибулевий суп із сирними крутонами
  3. Класичний суп з бичачого хвоста, заправлений томатним пюре
  4. Суп з лисичок з вершками та кропом
  5. Грибний суп кулайда з яйцем
  6. Насичений і ароматний суп-гуляш, приготований на основі Knorr Бульйон Яловичий

Сучасність і винахідливість

Якщо ваші гості поділяють вашу любов до експериментів, нових смаків і оригінальних текстур, цієї осені ви справді можете проявити свою творчість. Супи, подані по-новому й у супроводі оригінальних інгредієнтів, справлять на ваших гостей воістину особливе враження.

Крем-супи — найкраща відправна точка для експериментів. Ніжна кремова основа легко може контрастувати з виразним смаком. Ось чому так багато шеф-кухарів люблять креми з білих овочів (наприклад, кореня топінамбура, кореня селери або навіть картоплі). Просто виберіть правильний баланс для оригінальної та смачної страви. Які інгредієнти спрацюють найкраще?

Олії, настояні на травах

Олії, настояні на травах

Трав’яна олія домашнього приготування надає стравам багато смаку та насиченість кольору, завдяки її темно-зеленому відтінку.

Щоб приготувати олію, настояну на травах, спочатку бланшуйте свої трави близько 10 секунд у підсоленій воді, а потім занурте їх у крижану воду. Після висихання змішайте трави з рослинною олією до однорідної консистенції — можна також використовувати олію з оливкових вичавок, яка є м’якшою за натуральну оливкову олію і не пригнічуватиме трави. Для досягнення найкращих результатів нагрійте олію приблизно до 60 °C під час змішування.

Нарешті, процідіть масло через тонке ситечко або фільтр для кави. Зазвичай це забирає 12—24 години. Проціжені трави можна змішати з панко та висушити, щоб зробити трав’яний хруст; ідеально для заправки супів або салатів.

Для трав’яної олії можна використовувати кріп, петрушку, коріандр, базилік, чебрець… і практично будь-які інші зелені трави.

Мікрозелень та їстівні квіти

Мікрозелень та їстівні квіти

Такі гарніри вже надзвичайно популярні. Якщо ви справді хочете здивувати гостей, виберіть менш відомі паростки, трави чи квіти, як-от квіти ріпаку або фіолетового часнику. Виберіть ті, які підсилюють колір основи вашого супу чи додають контрастності — наприклад, чудовий вигляд матиме кукурудзяний крем, прикрашений рожевими квітами.

Овочеві чипси... та багато інших варіантів

Овочеві чипси... та багато інших варіантів

Усі люблять хрусткі гарніри, але ваше меню не має обмежуватися смаженою картоплею, буряком або скибочками топінамбура. Доповніть свій ніжний суп ароматним хрустким пармезаном або додайте трохи текстури прозорою картопляною хрусткою скоринкою чи смаженою рисовою локшиною.

Щоб зробити прозорі картопляні чипси (також відомі як скляні), очистьте картоплю, додайте до неї сіль і оливкову олію та запікайте в духовці до готовності. Додайте окріп і відставте принаймні на дві години.

Після закінчення цього часу дістаньте картоплю з води (її можна використати в будь-якій іншій страві), процідіть залишок рідини та відставте її остигати на ніч.

Наступного дня закип’ятіть охолоджену рідину з кількома ложками картопляного крохмалю до утворення желе. На деко формуйте з желе овальні «чипси» та сушіть їх протягом 8 годин при температурі 60 °C.

Після того як чипси висохнуть, обсмажте їх до золотистого кольору.

Смачна пінка

Смачна пінка

Якщо ви хочете додати пінку до свого супу, переконайтеся, що вона має насичений смак. Рекомендуємо сир (козячий або овечий), спеції (смажений часник) або морепродукти (креветки чи гребінці).

Чудовим прикладом класичного супу, який подається по -сучасному, є «капучино» з диких грибів, приготований з Knorr Бульйон Грибний, покритий пінкою з козячого сиру.

Супи світу

Якщо ви не відступаєте перед викликами, рушайте зі своїми гостями у кулінарне турне світом. Багато національних кухонь пропонують ситні, зігрівальні супи, які неодмінно прикрасять наші похмурі осінні та зимові дні.

Сполучені Штати

Сполучені Штати

Кухня США надзвичайно різноманітна, але осінь незмінно належить гарбузовому супу. Щоб підкреслити його американське коріння, подавайте його з попкорном зі смаком пармезану.

Ще один цікавий варіант прямо зі Штатів — це крем-суп із солодкої картоплі. Щоб збалансувати його солодкість, приготуйте його з кислими яблуками, а подавайте заправленим тертим чедером.

А для любителів сиру й пива, що може бути кращим за традиційний пивний сирний суп?

Франція

Франція

Французька кухня — це не тільки сири та смажене м’ясо. Традиційний вішісуаз — крем-суп із цибулею-пореєм, картоплею, цибулею та курячим бульйоном — можна їсти як холодним, так і гарячим. Гаряча версія стане ідеальним варіантом для вашого осіннього меню.

Італія

Італія

Хоча італійська кухня пропонує безліч ідеальних літніх страв, ви також можете знайти тут і багато натхнення для осені. Рекомендуємо:

Овочевий суп з тортеліні, наповненими сиром або грибами, і шматочками смаженої італійської ковбаси

Мексика

Мексика

Запальна мексиканська кухня дарує такий потрібний восени заряд енергії. Очевидний вибір — класичний чилі-кон-карне або традиційний позоло-рохо, але є й сучасніші варіанти. Ми пропонуємо сопа ацтека — суп з курки та перцю, який можна приготувати з Knorr Бульйон Курячий і найкраще подавати зі сметаною, чипсами з тортильї, чедером і авокадо. Щоб побачити рецепт, натисніть сюди.