меню

Коротке керівництво по аспарагусу

Аспарагус — це типовий весняний овоч, який потрібно купувати в місцевих регіонах. Свіжість відіграє вирішальну роль для смаку та приготування, а як позитивний побічний ефект – ви можете підтримати місцевого фермера-виробника.

Шкірка стебла аспарагуса повинна бути гладкою і трохи блискучою, а голівки повинні бути закритими. Це свідчить про свіжість продукту. Поверхня зрізу не повинна бути знебарвленою, сухорлявою або тріснутою, максимум може бути трохи сухою.

Таємниця зберігання

Як і будь-який інший овоч, спаржа найкраще смакує нещодавно зібраною. У гастрономії це часто не є можливим. У охолодженому місці, загорнутий у вологі рушники, немитий і неочищений аспарагус пролежить чотири дні. Якщо стебла вже очищені, вони витримають тільки два дні. Після цього страждає аромат і з'являється відома «деревна» нотка.

Досвідчені кухонні чарівники легко очищують стебла картоплечискою. Якщо у вас зелена спаржа, це можна зробити ще швидше, адже у даному випадку тільки нижню частину потрібно чистити. Однак, якщо обсяг продукту великий, це може завдати значного клопоту.

Перевага: триваліший час зберігання, оскільки стебла будуть очищені безпосередньо перед приготуванням.

Недолік: Багато часу і зусиль.

Хто хоче уникнути цієї роботи, може купити (за додаткову плату) у фермерів вже очищений аспарагус.

Перевага: Економія часу та роботи.

Недолік: Спаржа повинна бути використана на кухні протягом короткого періоду часу.

Як продовжити сезон спаржі? При -18 і нижче спаржа може протриматись до восьми місяців! Просто вимийте і висушіть зелений аспарагус і почистіть білий. Герметично запакуйте аспарагус і пізніше покладіть прямо в киплячу воду. Ще один зручний метод: готуйте спаржу Sous vide і заморожуйте порціями.