Коротке керівництво по аспарагусу
Аспарагус — це типовий весняний овоч, який потрібно купувати в місцевих регіонах. Свіжість відіграє вирішальну роль для смаку та приготування, а як позитивний побічний ефект – ви можете підтримати місцевого фермера-виробника.
![](/natkhnennja-dlja-shefa/sezonni-propozicii/sekreti-gotuvannja-aspargusa-dlja-shefiv/jcr:content/parsys/content/textimage_1713229915/image.transform/jpeg-optimized/image.1557126462786.jpg)
![](/natkhnennja-dlja-shefa/sezonni-propozicii/sekreti-gotuvannja-aspargusa-dlja-shefiv/_jcr_content/parsys/content/textimage_1872903086/image.img.png/1557126538348.png)
Шкірка стебла аспарагуса повинна бути гладкою і трохи блискучою, а голівки повинні бути закритими. Це свідчить про свіжість продукту. Поверхня зрізу не повинна бути знебарвленою, сухорлявою або тріснутою, максимум може бути трохи сухою.
![](/natkhnennja-dlja-shefa/sezonni-propozicii/sekreti-gotuvannja-aspargusa-dlja-shefiv/jcr:content/parsys/content/textimage_1576814409/image.transform/jpeg-optimized/image.1557126462919.jpg)
Таємниця зберігання
Як і будь-який інший овоч, спаржа найкраще смакує нещодавно зібраною. У гастрономії це часто не є можливим. У охолодженому місці, загорнутий у вологі рушники, немитий і неочищений аспарагус пролежить чотири дні. Якщо стебла вже очищені, вони витримають тільки два дні. Після цього страждає аромат і з'являється відома «деревна» нотка.
![](/natkhnennja-dlja-shefa/sezonni-propozicii/sekreti-gotuvannja-aspargusa-dlja-shefiv/jcr:content/parsys/content/textimage_1029297697/image.transform/jpeg-optimized/image.1557126462264.jpg)
![](/natkhnennja-dlja-shefa/sezonni-propozicii/sekreti-gotuvannja-aspargusa-dlja-shefiv/jcr:content/parsys/content/textimage_1867784017/image.img.png/1557126538212.png)
Досвідчені кухонні чарівники легко очищують стебла картоплечискою. Якщо у вас зелена спаржа, це можна зробити ще швидше, адже у даному випадку тільки нижню частину потрібно чистити. Однак, якщо обсяг продукту великий, це може завдати значного клопоту.
Перевага: триваліший час зберігання, оскільки стебла будуть очищені безпосередньо перед приготуванням.
Недолік: Багато часу і зусиль.
Хто хоче уникнути цієї роботи, може купити (за додаткову плату) у фермерів вже очищений аспарагус.
Перевага: Економія часу та роботи.
Недолік: Спаржа повинна бути використана на кухні протягом короткого періоду часу.
![](/natkhnennja-dlja-shefa/sezonni-propozicii/sekreti-gotuvannja-aspargusa-dlja-shefiv/jcr:content/parsys/content/textimage_810899273/image.transform/jpeg-optimized/image.1557126461980.jpg)
![](/natkhnennja-dlja-shefa/sezonni-propozicii/sekreti-gotuvannja-aspargusa-dlja-shefiv/jcr:content/parsys/content/textimage_1714949219/image.img.png/1557126537859.png)
Як продовжити сезон спаржі? При -18 і нижче спаржа може протриматись до восьми місяців! Просто вимийте і висушіть зелений аспарагус і почистіть білий. Герметично запакуйте аспарагус і пізніше покладіть прямо в киплячу воду. Ще один зручний метод: готуйте спаржу Sous vide і заморожуйте порціями.