Любителі їжі, або гурмани, як їм подобається себе називати, описують вуличну їжу як захоплюючу, автентичну і неперевершену за якістю. На вулицях можна знайти ще невідкриті смаки. Які останні тренди розвитку стріт-фуду?

Смак Азії

Вулиці будь-якої азіатської країни переповнені продуктовими крамницями, де вуличні кухарі працюють з раннього ранку і до темряви ночі. Тож не дивно, що так багато класичної вуличної їжі зароджується там. Наприклад, сате — грильовані мініатюрні кубики м'яса на дерев'яних шпажках, заправлені гострим арахісовим соусом.

Невідкриті американські делікатеси

Тренди вуличної їжі значною мірою перебувають під впливом кухні США, що свідчить про те, що вона може запропонувати набагато більше, ніж хот-доги та гамбургери. Так, все більш популярними смаками сандвічів зараз стають: Pulled Pork Burger (бургер з рваною копченою свининою), Чізстейк (тонко нарізана яловичина з плавленим сиром у довгому ролі) або Reuben sandwich (сандвіч на грилі, що складається з житнього хліба, солонини, квашеної капусти та швейцарського сиру).

Італійські нововведення

У традиційних італійських ресторанах незмінно подають піцу і пасту. Тут у гру вступає вулична їжа з італійськими смаками, яких ви не знайдете в цих респектабельних закладах. Гуляючи вулицями, ви можете зустріти смажені рисові боули з асортиментом смачних начинок, званих аранчіні, або знамениті фаринати - млинці з борошна нуту.

Традиції? Вони тут!

Вулична їжа — це також відродження традиційних смаків шляхом сміливого поєднання відомих страв з дивовижними новими інгредієнтами. Навіть щось настільки знайоме, як картопля-фрі, може здивувати гурмана, якщо її подати з оригінальними приправами, такими як соус Sriracha або соус із сливи та кориці.

Що на десерт?

Стріт-фуд також включає безліч солодких ласощів. Вуличні кухарі завжди знають, як перетворити прості інгредієнти на щось абсолютно виняткове. Фрукти на грилі, міні-млинці, іспанські чуррос, змочені в шоколаді, або японські моті - різноманітність вуличних солодощів дійсно може замарити голову!