меню

Ми знаємо про проблему, але як ми можемо це змінити? Нижче наведені кілька простих та ефективних трюків, які допоможуть вам бути більш уважними та організованими при викиданні їжі.

Ферментовані продукти та напої

Ферментовані продукти та напої

Це один із самих здорових способів переробки фруктів і овочів, і включає він набагато більше, ніж квашення капусти та маринування огірків. Варто спробувати використання залишків цвітної капусти, редьки або буряка для приготування ферментованих гарнірів.

І чому б не перейти до зброджених напоїв! Фруктові залишки разом з чаєм і трав'яними настійками можуть знайти своє призначення у здорових, смачних напоях.

Фруктовий оцет

Фруктовий оцет

Якщо ваші гості ще не готові до ферментованих фруктових напоїв, використовуйте фруктові залишки для приготування різноманітних ароматизованих оцтів. Починаючи від класичного яблучного оцту,  малинового та чорно-червоно смородинового, аж до виноградного - майже кожен фрукт можна перетворити на освіжаючий оцет.

Не забувайте про приправи: додайте дрібку спецій і трав, розмішайте трохи меду, щоб зробити ваш оцет ще більш цікавим на смак.

Корінь від овочів

Корінь від овочів

Екологічний вплив від виробництва м'яса величезний, що призводить до викидів парникових газів, порівняних з рівнем викидів, спричинених транспортом (близько 15% глобальних викидів), величезного споживання води та енергії та забруднення ґрунтів.

Щоб виконати обіцянки по зменшенню відходів в ресторані, спробуйте додати більше локальних овочів у своє меню. Використовуйте як коріння, так і листя - листя моркви та редьки можуть бути чудовою основою для песто.

Заморожена їжа

Заморожена їжа

Сьогодні заморожування їжі, здається, потрапило в немилість, і розповсюдженою думкою є те, що тільки свіжа їжа —  це хороша їжа. Однак, правильно сказати, що швидкоморожені, високоякісні інгредієнти більшим чином навіть кращі, ніж свіжі інгредієнти другого сорту. Те, що необхідно підкреслити у данному методі, — це користь для зменшення харчових відходів завдяки заморожуванню або технології су-від.

  • Використання заморожених страв часто є швидшим способом приготування.
  • Важливо регулярно оновлювати запас заморозки, щоб гарантувати найкращу якість.
  • Су-від як приваблива альтернатива: збереження ароматів і текстур, приготування їжі до певного этапу, оптимізація втрат при приготуванні і відчутні економічні вигоди - це лише кілька позитивних сторін.

Контроль порцій

Контроль порцій

Якщо ваші клієнти, як правило, залишають їжу на своїх тарілках, зменшуйте розмір порції. Це дозволить вам знизити собівартість та окупиться, оскільки у гостей залишиться більше місця для десерту.

Риба, як основа вашого прибутку

Риба, як основа вашого прибутку

Свіжа риба - що може бути краще? Єдина проблема для вашої кухні полягає в тому, що риба дуже дорога і може зберігатися лише короткий час. Ось кілька порад, як цього уникнути:

  • Створюйте такі рибні страви, які можна легко приготувати, наприклад, рибні роли, рибні пироги, рибні равіолі тощо.
  • Як згадувалося раніше, заморожування може бути варіантом збільшення часу зберігання свіжої риби.

Зменшення відходів шляхом пропозиції різних варіантів розміру гарнірів

Зменшення відходів шляхом пропозиції різних варіантів розміру гарнірів

Замість того, щоб розділяти порції на дитячі і дорослі,, ми рекомендуємо використовувати mini - midi - maxi, тоді як maxi - еквівалент нормального розміру.

Одна бульба, багато можливостей

Одна бульба, багато можливостей

Чищення картоплі вимагає багато роботи і часу і може скоротити виробництво на 15%. Замість картоплі фрі, час від часу пропонуйте неочищену «кантрі-картоплю» — ви можете збільшити свій прибуток, а персонал буде вдячний вам за те, що ви відмінили стомлюючу роботу очищення картоплі. Крім того, визначіть найефективніший спосіб чищення картоплі та підберіть правильний інструмент для того, щоб уникнути непотрібних відходів.

Розрахунки для шведського столу/буфету

Розрахунки для шведського столу/буфету

Також у цій сфері невеликі хитрощі можуть допомогти зменшити харчові відходи:

  • Регулювання розмірів контейнера
  • Менш їстівні прикраси
  • Напої з дозуючих систем і машин
  • Менші тарілки

Контейнери з глибиною 5 см замість 10 см 

Рекомендація щодо перевиробництва

Рекомендація щодо перевиробництва

Тут можливості великі. Ось декілька порад, які ми можемо вам надати:

  • Оптимізувати планування (наприклад, передзамовлення з системою стимулювання)
  • Будьте в курсі технічних можливостей
  • Їжа для персоналу
  • Передача на благодійні заходи
  • Повторне використання невитраченої їжі