Соус може втратити свою гладку текстуру або розшаруватися в результаті техніки, використовуваної для його приготування, або методу подачі. Також важливу роль відіграє характер заходу.
![](/natkhnennja-dlja-shefa/poradi-ta-pidkazki/jak-zberegti-sous-odnoridnim-protjagom-usogo-zakhodu/jcr:content/parsys/content/textimage_2123294956/image.img.png/1556616355807.png)
- Тип соусу і техніку приготування
- Методи подачі соусу
- Методи розігрівання/страв
- Тривалість заходу
- Місце проведення - зовні або всередині
Якщо врахувати ці фактори, можна створити ідеальний соус для вашого заходу
![](/natkhnennja-dlja-shefa/poradi-ta-pidkazki/jak-zberegti-sous-odnoridnim-protjagom-usogo-zakhodu/jcr:content/parsys/content/textimage_1333958831/image.img.png/1556616376960.png)
![Переконайтеся, що текстура правильна Переконайтеся, що текстура правильна](/natkhnennja-dlja-shefa/poradi-ta-pidkazki/jak-zberegti-sous-odnoridnim-protjagom-usogo-zakhodu/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice/image.img.png/1557002686352.png)
Переконайтеся, що текстура правильна
Вона повинна бути ні рідкою, ні густою.
![Не використовуйте картопляний крохмаль. Не використовуйте картопляний крохмаль.](/natkhnennja-dlja-shefa/poradi-ta-pidkazki/jak-zberegti-sous-odnoridnim-protjagom-usogo-zakhodu/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_2086821591/image.img.png/1556276336973.png)
Не використовуйте картопляний крохмаль.
Соуси, що містять картопляний крохмаль, стануть занадто рідкими у підігрітій страві.
![Якщо ви робите соус на основі борошна та жирів, переконайтеся, що готуєте його достатньо довго. Якщо ви робите соус на основі борошна та жирів, переконайтеся, що готуєте його достатньо довго.](/natkhnennja-dlja-shefa/poradi-ta-pidkazki/jak-zberegti-sous-odnoridnim-protjagom-usogo-zakhodu/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_480680878/image.img.png/1556276361907.png)
Якщо ви робите соус на основі борошна та жирів, переконайтеся, що готуєте його достатньо довго.
Якщо ви загущуєте соус борошном, потрібно готувати його достатньо довго, щоб отримати правильну текстуру.
![Обмежте вміст жиру. Обмежте вміст жиру.](/natkhnennja-dlja-shefa/poradi-ta-pidkazki/jak-zberegti-sous-odnoridnim-protjagom-usogo-zakhodu/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_160734331/image.img.png/1557002732196.png)
Обмежте вміст жиру.
Занадто високий вмісто жиру в соусі може призвести до його розшаровування.
![Обмежте сметану. Обмежте сметану.](/natkhnennja-dlja-shefa/poradi-ta-pidkazki/jak-zberegti-sous-odnoridnim-protjagom-usogo-zakhodu/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_682635414/image.img.png/1556276433411.png)
Обмежте сметану.
Додавання сметани може зробити соус кислим. Використовуйте тільки жирну сметану.
![Звертайте увагу на колір соусу. Звертайте увагу на колір соусу.](/natkhnennja-dlja-shefa/poradi-ta-pidkazki/jak-zberegti-sous-odnoridnim-protjagom-usogo-zakhodu/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_760496838/image.img.png/1556276451176.png)
Звертайте увагу на колір соусу.
Якщо м'ясо залишиється в посуді з соусом занадто довго, воно приймає колір соусу.
![Контролюйте текстуру. Контролюйте текстуру.](/natkhnennja-dlja-shefa/poradi-ta-pidkazki/jak-zberegti-sous-odnoridnim-protjagom-usogo-zakhodu/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_1954445595/image.img.png/1556276469920.png)
Контролюйте текстуру.
Під час тривалих заходів, соус може випаруватися, що зробить його непривабливим і занадто солоним. Якщо необхідно, розбавте його.
![Використовуйте менші контейнери. Використовуйте менші контейнери.](/natkhnennja-dlja-shefa/poradi-ta-pidkazki/jak-zberegti-sous-odnoridnim-protjagom-usogo-zakhodu/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_1959151835/image.img.png/1556276498901.png)
Використовуйте менші контейнери.
Замініть великі контейнери на дрібніші та регулярно додавайте соус під час заходу, якщо у вас є можливість.
![Підготуйте окремі контейнери Підготуйте окремі контейнери](/natkhnennja-dlja-shefa/poradi-ta-pidkazki/jak-zberegti-sous-odnoridnim-protjagom-usogo-zakhodu/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_20220563/image.img.png/1557002769224.png)
Підготуйте окремі контейнери
Один для овочів, зернових або картоплі, а інший для м'яса та соусів.
![](/natkhnennja-dlja-shefa/poradi-ta-pidkazki/jak-zberegti-sous-odnoridnim-protjagom-usogo-zakhodu/jcr:content/parsys/content/textimage_236016272/image.img.png/1556616441751.png)