меню

Соус може втратити свою гладку текстуру або розшаруватися в результаті техніки, використовуваної для його приготування, або методу подачі. Також важливу роль відіграє характер заходу.

  1. Тип соусу і техніку приготування
  2. Методи подачі соусу
  3. Методи розігрівання/страв
  4. Тривалість заходу
  5. Місце проведення - зовні або всередині

Якщо врахувати ці фактори, можна створити ідеальний соус для вашого заходу

Переконайтеся, що текстура правильна

Переконайтеся, що текстура правильна

Вона повинна бути ні рідкою, ні густою.

Не використовуйте картопляний крохмаль.

Не використовуйте картопляний крохмаль.

Соуси, що містять картопляний крохмаль, стануть занадто рідкими у підігрітій страві. 

Якщо ви робите соус на основі борошна та жирів, переконайтеся, що готуєте його достатньо довго.

Якщо ви робите соус на основі борошна та жирів, переконайтеся, що готуєте його достатньо довго.

Якщо ви загущуєте соус борошном, потрібно готувати його достатньо довго, щоб отримати правильну текстуру.

Обмежте вміст жиру.

Обмежте вміст жиру.

Занадто високий вмісто жиру в соусі може призвести до його розшаровування.

Обмежте сметану.

Обмежте сметану.

Додавання сметани може зробити соус кислим. Використовуйте тільки жирну сметану.

Звертайте увагу на колір соусу.

Звертайте увагу на колір соусу.

Якщо м'ясо залишиється в посуді з соусом занадто довго, воно приймає колір соусу. 

Контролюйте текстуру.

Контролюйте текстуру.

Під час тривалих заходів, соус може випаруватися, що зробить його непривабливим і занадто солоним. Якщо необхідно, розбавте його.

Використовуйте менші контейнери.

Використовуйте менші контейнери.

Замініть великі контейнери на дрібніші та регулярно додавайте соус під час заходу, якщо у вас є можливість.

Підготуйте окремі контейнери

Підготуйте окремі контейнери

Один для овочів, зернових або картоплі, а інший для м'яса та соусів.