Є цілий ряд ножів — усі присвячені різним завданням. Кожен кухар, який серйозно ставиться до приготування їжі, повинен мати власний набір ножів і доглядати за ними. Але серед усіх ножів є один особливий — так званий «ніж шеф-кухаря». Це майже універсальний ніж, яким ви можете користуватися щодня, тому дуже важливо правильно його обрати.

Порада 1. Персоналізація. Тут немає "універсального розміру". Необхідно шукати ніж, який ідеально підходить. Це майже як шлюб. Ви повинні відчувати, що ніж вам підходить і дає вам впевненість. Він повинен комфортно, збалансовано і стабільно лежати в руці. Ви повинні бути в змозі легко контролювати його. Розмір, вага або дизайн — все залежить від ваших уподобань. Пам'ятайте: ви не робите свій вибір на все життя. Через кілька років ви можете його змінити, оскільки ваші навички та потреби можуть змінитися.

Порада 2: Тестування. Якщо ви в процесі пошуку такого ножа, будьте відкритими і спробуйте якомога більше варіантів. Подрібнюючи, шинкуючи, вирізаючи, нарізаючи тонкими слайсами. Часто ми робимо помилку, копіюючи інших кухарів, не перевіряючи, чи має їхня думка актуальність для нас. Часто досвідчені кухарі володіють більш різноманітними навичками і уподобаннями, ніж молодші кухарі, які можуть шукати ножі, легші у догляді.

Порада 3: Перевірені бренди. Вибір професійних ножів для шеф-кухарів зараз став досить великим. Виробники шукають нові рішення, щоб створити надміцний матеріал, який забезпечить найбільшу точність за всі часи. Крім того, існує безліч лімітованих серій, які дозволяють обрати дизайн, який найкраще підходить саме вам. Але варто пам'ятати:  Для виготовлення високоякісних ножів з довічною гарантією, вимагається величезний досвід і унікальні навички від виробника ножа, не кажучи вже про якісну сталь. З цієї причини є обмежене число компаній, які кухарі повинні мати на увазі при виборі ідеального кухонного «партнера». Деякі з них виготовляють ножі більше ста років.

 

Порада 4: Німецький або японський стиль? Німецькі ножі набагато товстіші, важчі і виготовлені з більш м'якої сталі. Зазвичай вони заточені з обох сторін, їх важко зламати і вони досить прості в експлуатації. З цієї причини молодші кухарі віддають перевагу їм. Японські ножі гостріші, легші, твердіші і тонші. Вони не вимагають настільки частого заточування, як німецькі ножі, але вони набагато більш крихкі і схильні до сколів. Японські ножі заточені з одного боку і часто вимагають більш обережного поводження. Спробуйте обидва види, щоб відчути різницю.

Порада 5: Доглядайте за ним. Одна річ, яка є спільною для всіх ножів: ніж має бути гострим. Дуже важливо правильно піклуватися про нього. Дотримання цього правила, безсумнівно, виведе приготування їжі на вищий рівень. Ви можете заточити свій ніж об камінь або сталь, або скористатися професійним сервісом для заточування ножів. Досить рідко вдається самостійно заточити ніж, як професіонал, особливо, якщо у вас японський ніж.

Бути хорошим кухарем — це не тільки приготування чудових страв, а й приготування їх однаковими щоразу. З цієї причини зважування на кухні настільки важливе. Це допоможе вам забезпечити стабільну консистенцію і зменшити втрату інгредієнтів. Якщо ви покладаєтесь тільки на загальний об'єм, точність розрахунків може страждати. Більшість шеф-кухарів обрали б цифрові кухонні ваги. Які основні функції вони повинні шукати?

Порада 6. Точність. Кухонні ваги повинні бути точними з можливістю відтарування, щоб враховувалась вага інгредієнтів без посуду. Переконайтеся, що градація не надто велика, на рівні щонайменше 1 грам.

Порада 7. Дієта. Залежно від вашої націленості, ви можете знайти кухонні ваги з додатковими функціями, які можуть бути корисними для вас. Для кухарів, які зосереджені на здоровому харчуванні, варто використовувати ваги, які також передбачають можливість підрахунку калорій.

Порада 8. Простота у використанні. Оберіть ваги зі зручним інтерфейсом. Якщо ви використовуєте різні типи одиниць ваги в рецептах, переконайтеся, що вони також мають конвертер для вимірювань. Ваги також мають бути простими у догляді. 

Чи готова страва? Ви впевнені на 100%? Цифрові термометри остаточно допоможуть вам керувати процесом приготування і довести страву до досконалості. Якщо ви готуєте багато м'ясних страв — точно варто мати термометр. Це не тільки надасть вам точні виміри, але також дозволить не хвилюватись.

Порада 9. Звільніть свій розум і оберіть зручність та функціональність. Сьогодні багато термометрів мають функції, які дійсно можуть допомогти вам. Встановлена мінімальна температура приготування повідомить вас про те, що м'ясо готове. Конвертер від Цельсія до Фаренгейта або інших одиниць може допомогти вам використовувати різні міжнародні рецепти.

Порада 10. Перевірте точність і швидкість. Ці дві особливості мають вирішальне значення для хорошого вибору. З цієї причини, перш ніж купувати, прочитайте відгуки, щоб перевірити, як саме ця модель вирішує зазначені проблеми. Потрібно лише 3 секунди для зчитування температури, іноді навіть без необхідності повторного калібрування.

Завдяки ідеально підібраним інструментам ви зможете покращити свій досвід приготування їжі. З цієї причини, не поспішайте робити імпульсний вибір. Дрібниці можуть мати велике значення.