Щоб сприяти травленню, потрібно додати у свій раціон цільні злаки, фрукти та овочі, пісний білок та здорові жири. Окрім того, не варто їсти тваринні жири, яйця та продукти, які містять глютен. Що має бути на кухні, якщо ви готуєте для гостей, які дбають про своє травлення?
Продукти з високим вмістом клітковини
Харчова клітковина — термін, який визначає рослинні речовини, які не перетравлюються або не засвоюються системою травлення людини. Продукти, які містять клітковину, забезпечують відчуття ситості, знижують рівень холестерину та глюкози у крові, а також регулюють роботу кишечника.
Які продукти з високим вмістом клітковини варто мати на кухні?
Зелені листові овочі, часник та цибуля
Зелені листові овочі, як-от латук, шпинат та капуста, дуже корисні для вашого здоров’я. Вони містять мало калорій, але багато клітковини та інших поживних речовин, наприклад фолієву кислоту та вітаміни C, K і A.
Що цікаво, вони містять цукор, який сприяє травленню, забезпечуючи ідеальну кишкову флору — потрібну кількість та баланс бактерій у травному тракті.
Як це не дивно, результати деяких досліджень свідчать про те, що часник та цибуля підтримують роботу травного тракту та кишечника..
Морська капуста і водорості
Серед «морських овочів» можна виділити норі, морську капусту, вакаме, спіруліну та хлорелу. Їх використовують у різних формах під час приготування їжі, наприклад у вигляді листів для суші, сушеного листя та порошку.
Вони не лише вирізняються унікальним смаком, але й мають численні переваги для здоров’я. Результати досліджень свідчать про те, що морські водорості можуть діяти як пребіотик, що сприяє збільшенню кількості сприятливих бактерій у вашому кишечнику.