меню

Які види сирів містять лактозу?

Розпочнемо з хорошої новини — незважаючи на те, що всі молочні продукти містять лактозу, її вміст у деяких видах сиру досить незначний, тому людям з непереносимістю лактози можна їх їсти.

Нижче міститься інформація про вміст лактози у інших молочних продуктах.

Замінники сиру

Ми розкажемо, якими продуктами можна замінити сир у ваших стравах:

Безлактозний сир

Безлактозний сир

Багато виробників молочних продуктів пропонують безлактозний сир із коров’ячого молока. У процесі виробництва вони додають лактазу — фермент, який розщеплює дисахарид лактози на глюкозу та галактозу.

Веганський домашній сир

Веганський домашній сир

Виробники продуктів на основі рослин пропонують багато видів веганського сиру. Звісно, вони зовсім не містять лактози. Більшість з них мають текстуру домашнього сиру або крем-сиру.

Сир з горіхами кеш’ю

Сир з горіхами кеш’ю

Ви можете приготувати альтернативний сир з горіхами кеш’ю вдома. Спосіб його приготування досить простий: замочити кеш’ю на 8-10 годин у холодній воді, злити залишки води, а потім подрібнити з водою, сіллю та оцтом до однорідної маси.

Сир із соняшника

Сир із соняшника

Спосіб приготування сиру із соняшника такий самий. Цей сир дешевший та більш традиційний для нашої місцевості. Він пікантніший на смак та має сіруватий колір.

Сир із соєвого молока

Сир із соєвого молока

Ви також можете приготувати домашній сир тофу. Його смак та текстура будуть більш вишуканими, ніж у сиру з магазину.

Він готується аналогічно до сиру з коров’ячого молока: розігрійте соєве молоко до 82 °C і згустіть його, використовуючи свій улюблений інгредієнт, як-от оцет чи лимонний сік.