меню

Популярність тенденції безвідходного виробництва заснована на статистиці, яка чітко показує, скільки їжі витрачається даремно щодня. Виробники продуктів харчування, оптовики, супермаркети та домогосподарства несуть відповідальність за цю ситуацію. Лише у одній Великобританії загальна вартість харчових відходів у ресторанах у 2016 році становила понад 800 мільйонів фунтів стерлінгів.

Гості ресторанів та підприємств громадського харчування часто знають про ці цифри - і вони хочуть, щоб сфера громадського харчування стала більш екологічною. З іншого боку, це дуже просто зробити шляхом впровадження сталого управління відходами.

Є ресторани, які функціонують як 100% безвідходні, наприклад Nolla в Гельсінкі або Riverford at The Duke of Cambridge в Лондоні. Такий спосіб виробництва має особливу цінність для споживачів у великих містах, де тенденції розповсюджуються у дивовижному темпі, і клієнти очікують негайної відповіді на їхні потреби — не тільки у їх кулінарних виборах, але й у життєвих філософіях.

Виробництво за майже повної відсутності відходів у громадському харчуванні можливе, хоча й вимагає певних інвестицій, свідомого вибору постачальників і фахівців в області eco-friendly дизайну інтер'єру. Замість того, щоб закликати до «безвідходної революції», краще впроваджувати ідею крок за кроком, пропонуючи рішення, які задовольнять ваших клієнтів і допоможуть знизити витрати на менеджмент відходів.

Хочете дізнатися більше? Перегляньте  10 порад, як зменшити відходи і дізнайтеся, як ферментовані продукти та напої та контроль за розміром порції можуть допомогти вам керувати відходами, зменшити зайві витрати і створити екологічно свідомий ресторан, який будуть любити ваші клієнти.