меню

Лісові гриби проти печериці садової

Лісові гриби доступні лише кілька місяців на рік. Окрім того, їхня доступність залежить від погодних умов. У зв’язку з цим, вони є лише частиною усіх грибів, які використовуються. Більшість доступних на ринку грибів вирощуються на грибних фермах.

Трюфелі — найдорожчі гриби у світі

Трюфелі — це виняткові підземні гриби, які ростуть під листяними деревами, особливо у місцевостях з теплим кліматом.

Одним з найпоширеніших різновидів є чорний трюфель неправильної форми, найбільш поширений в Італії. Більш рідкісним різновидом є білі трюфелі із м’якоттю жовтуватого відтінку. Їх можна знайти переважно в одній з областей Італії — П’ємонті.

Трюфелі використовуються для приготування трюфельної олії, трюфельної пасти та яєць із трюфелем. Окрім того, їх можна просто подавати на тості.

Азійські гриби

Азійська кухня відома своїми грибами, які неможливо знайти у наших лісах. Щоб приготувати страви китайської, тайської або в’єтнамської кухонь, потрібно мати в наявності такі різновиди грибів:

  • шиїтаке;
  • енокі (опеньок зимовий);
  • шімеджі;
  • мун.

Зберігання грибів

Свіжі гриби потрібно зберігати у прохолодному місці. Як довго можна їх зберігати?

  • за температури 20 °C— від 2 до 3 днів;
  • за температури 6 °C— від 10 до 12 днів;
  • за температури 0 °C— від 20 до 24 днів.

Щоб зберігати їх довше, піддайте їх обробці. Звертаємо вашу увагу на декілька способів зберігання грибів:

  • сушіння,
  • заморожування,
  • маринування.