Пункт 1. Булочка

Традиційно для гамбургерів використовують дріжджові булочки з пшеничного борошна, зазвичай посипані кунжутом. Але не тільки їх. Які ще булочки підійдуть?

  • Здобні булочки
  • Булочки-брецелі.
  • Цільнозернові булочки
  • Кольорові булочки — рожеві (з буряком), помаранчеві (з бататом) або чорні (з вугіллям).

Якщо ваші гості дуже стежать за своїм здоров’ям, можете подати їм гамбургер, загорнутий в листя салату замість булочки.

Пункт 2. М’ясо

Яловичий фарш у вигляді плоскої котлети, приправлений спеціями і обсмажений на сковорідці або грилі, — це серце класичного гамбургера.

Щоб додати родзинку у ваше бургер-меню, замініть яловичину на курку або рибу.

Пам’ятайте, що серед гостей можуть бути вегетаріанці. Чудові котлети для гамбургера можна приготувати з:

  • бобових — сої, сочевиці, квасолі або нуту;
  • коренеплодів — буряка, селери або моркви;
  • крупи — ячної, гречаної або проса.

Пункт 3. Овочі (та фрукти)

Якщо вашим гостям набрид стандартний набір з листя салату, помідорів і солоних огірочків, можете піти нестандартним шляхом і додати у ваш гамбургер овочі та фрукти.

Найкраще рішення — змішати різні смаки і текстури.

  • Листова зелень: салат айсберг, польовий салат, рукола, шпинат і листя буряка.
  • Солоні начинки: солоні огірки, оливки, в’ялені помідори.
  • Солодкі начинки: свіжі помідори, болгарський перець, фрукти (наприклад, яблука чи груші).
  • Кислі начинки: квашені овочі, кімчі, каперси.
  • Гострі начинки: цибуля, редис, перець чилі, халапеньйо.

Пункт 4. Соус

Гамбургер неможливо приготувати без соусу. Стандартний варіант — це кетчуп, майонез, або класичний соус для гамбургерів (кетчуп, змішаний з майонезом і подрібненими солоними огірками).

Але крім цього, існує ще безліч варіантів. Ось кілька ідей соусів для гамбургерів від нашого шеф-кухаря:

  • Домашній соус барбекю з копченим чорносливом.
  • Арахісовий соус із кокосовим молоком.
  • Майонез, змішаний з пюре з манго і перцю чилі.
  • Соус теріякі.
  • Червона цибуля і порт-чатні.