меню

Зменшення витрат

Ви витрачаєте кошти на кожен інгредієнт, а викидаючи його у сміття, ви витрачаєте утричі більше.

Наприклад, якщо ви не знаєте, скільки клієнтів в середньому замовляють певну страву впродовж дня, а персонал на кухні нарізає вдвічі більше овочів, ніж потрібно, ви мусите десь зберігати надлишки. Якщо ви не використаєте нарізані овочі на наступний день, їх потрібно буде викинути на смітник.

Отже, якщо на кухні залишається занадто багато відходів, ви втрачаєте кошти. Таким чином, зменшення кількості відходів, правильне управління запасами та ретельне планування меню є дуже важливими з точки зору бізнесу. 

Залучення людей, які прагнуть захищати навколишнє середовище

Оскільки тема зміни клімату все частіше висвітлюється у ЗМІ, цією проблемою цікавиться все більше людей, особливо освічене населення великих міст.

Тому клієнти звертають увагу на те, чи використовують заклади громадського харчування одноразовий пластиковий посуд та столові прибори, та чи можна забрати залишки їжі додому.

Деякі ресторани використовують творчий підхід для зменшення негативного впливу на навколишнє середовище. Ось деякі з їхніх рішень:

  • використання місцевих інгредієнтів,
  • перехід від м’ясних до вегетаріанських страв у меню,
  • компостування органічних відходів,
  • переробка сміття.

Якщо ви використовуєте подібні підходи, не соромтеся розповідати про них своїм клієнтам. Адже завдяки цьому ви вирізняєтеся з когорти конкурентів.

Як зробити світ кращим

Загалом, ми стаємо все більш обізнаними стосовно проблем навколишнього середовища, і кожен з нас відчуває, що наші дії впливають на планету. Таким чином, впровадження у ресторанах рішень, які не шкодять навколишньому середовищу,  більше не вмотивоване нижчими витратами чи більшою кількістю відвідувачів. Це просто обдуманий крок.

Виробництво кожного інгредієнта для ваших страв потребує води, корму або добрив та енергії. Потім його потрібно доставити до вас. Ви приймаєте рішення, чи обирати інгредієнти, які потребують найменшої кількості ресурсів та мають найменший негативний вплив на нашу планету.

Подумайте:

  • місцеві продукти замість імпортних
  • рослини замість тварин.

Зменшення харчових відходів — надзвичайне полегшення для навколишнього середовища, адже під час розкладання органічних продуктів виділяється шкідливий газ, метан.

Завдяки ретельному відбору продуктів та належному поводженню з відходами ви можете обмежити негативний вплив на навколишнє середовище та покращити здоров’я нашої планети.