Тістоміс

Повітряне та еластичне тісто робить піцу особливою. Щоб приготувати правильне тісто, вам знадобиться якісний спіральний тістоміс. Обираючи модель, враховуйте розмір свого ресторану, запланований об’єм замовлень та потрібні характеристики пристрою.

Основні характеристики тістомісу

  • Місткість. Найменша місткість становить 5 літрів. Клієнти найчастіше обирають тістоміси місткістю 30 літрів і більше. Місткість найбільших тістомісів становить 250 літрів; з їх допомогою за один раз можна приготувати 130 кг тіста.
  • Матеріал. Найкращі тістоміси виготовляються з нержавіючої сталі.
  • Конструкція. Тістоміси можуть мати фіксований місильний орган та діжу або відкидний місильний орган та знімну діжу. Останній варіант зручніший у користуванні, але зазвичай коштує більше.

Охолоджувальний стіл

Для того щоб обрати найкращий стіл для своїх потреб, проаналізуйте свою загальну концепцію. Плануєте облаштувати відкриту кухню, щоб гості бачили, як готується піца? Чи всі процеси, пов’язані з приготування їжі, відбуватимуться на закритій кухні?

Для відкритої кухні придбайте стіл з охолоджувальною поверхнею для топінгів. Багато піцерій обирають столи зі скляною вітриною, щоб гості бачили всі інгредієнти та спостерігали за всім процесом приготування їжі.

Для закритої кухні можна придбати простіший охолоджувальний стіл. У цьому випадку оберіть стіл потрібного розміру, враховуючи площу кухні та очікуваний об’єм замовлень.

Деякі охолоджувальні столи мають додаткові функції, як-от автоматичне розмороження і примусову циркуляцію повітря.

Піч для піци

Гаряча піч для піци — це серце будь-якої піцерії. Вибір печі залежить від розміру піцерії та очікуваного об’єму замовлень, технічних умов і смаків гостей.

Електрична піч

Це найпопулярніший вибір власників маленьких піцерій, які не можуть інвестувати багато грошей.

Для того щоб обрати потрібну модель, враховуйте її потужність, розмір та кількість секцій для випікання. Якщо у вашому меню переважають інші страви, тоді буде достатньо печі з однією секцією. Втім, обов’язковим атрибутом справжньої піцерії є піч з двома секціями для випікання.

Газова піч

Газова піч дорожча, ніж електрична, і потребує постійної подачі газу в ресторан. Але оскільки газ дешевший за електроенергію, газова піч може стати для вас оптимальним варіантом.

Дров’яна піч

Очевидний вибір, якщо ви хочете приготувати італійську піцу. Дров’яні печі вирізняються неперевершеною якістю, але мають і недоліки: вони дорого коштують, їх важко розтопити, і з ними може працювати лише кваліфікований персонал.

Ротаційна піч

Простіша у використанні альтернатива дров’яним печам. Це електрична або газова піч з ротаційною нижньою поверхнею, яка забезпечує рівномірне приготування піци.

Конвеєрна піч

Для найбільших піцерій та кейтерингових підприємств. Конвеєрні печі використовують технологію конвекції, яка пришвидшує процес випікання, а конвеєр дає змогу швидко випікати піци одну за одною.