Зелений карі

Яскраво зелений колір цього карі забезпечують листя коріандру, листя кафрського лайму, цедра та базилік. До інших інгредієнтів належать зелений перець чілі (очевидно), лемонграс, часник, імбир та цибуля-шалот.

Гострота цього карі залежить передусім від шеф-кухаря та способу приготування пасти або конкретної страви. Втім, традиційно цей тип карі є найгострішим.

Жовтий карі

Своїм смаком та кольором жовтий карі завдячує куркумі. Цей вид карі помірно гострий, але все ж містить зігріваючі пікантні інгредієнти, як-от насіння коріандру та кмин. З-поміж усіх тайських карі цей вид найбільше нагадує індійський сорт.

Пасту зазвичай змішують з кокосовим молоком та використовують у карі з куркою або грибами.

Червоний карі

Традиційно дуже гострий карі, наразі стає м’якшим. Його насичений червоний колір колись забезпечувався лише завдяки сушеному червоному перцю чілі. Сьогодні шеф-кухарі, які готують для гостей з-за меж Таїланду, замінюють перець чілі на паприку та томати.

Цікавою стравою буде паста з креветками, яка надасть усій страві цікавого смаку морепродуктів.

Массаманський карі

Массаманський карі виділяється з-поміж видів тайського карі. На нього сильно вплинуло його перське та індійське походження, тому він густіший, солодший та має деревний присмак кардамону, кориці, гвоздики та мускатного горіха.

Решта інгредієнтів також особливі; найчастіше до них належать картопля та арахіс.

Пананг карі

Пананг карі — це цікавий різновид традиційного червоного карі. Оскільки у ньому менше перцю чілі, він не такий гострий, а завдяки додаванню арахісу має солодкуватий смак.