Коренеплоди — що це?
Коренеплідні овочі мають їстівний корінь або бульбу, і всі вони вирощуються в подібних умовах. Вони знайдуть місце на вашому столі з осені по ранню весну, адже якщо їх правильно зберігати, вони можуть залишатися свіжими протягом кількох місяців.
Страви з картоплі та батату
Ви, звісно, знаєте все про картопляні кнедлі, чіпси або ідеальне картопляне пюре. Що іще можна приготувати з картоплі?
- Картопля та батат у паніровці — чудово пасують до м’яса у підливі з м’ясного соку.
- Картопляні крокети у мигдалевих пластівцях — ідеальні до птиці та вегетаріанських бургерів.
- Кнедлі з батату — можуть навіть бути самостійною стравою, якщо до неї подати відповідний гарнір.
Картопля й батат — це значно більше, ніж просто гарнір. З них також можна приготувати чудові закуски: наприклад, домашні чіпси з копченим майонезом або традиційні іспанські пататас бравас.
Однак наш вибір — Крем з печеної картоплі від Рафала Годзємскі.
Страви з буряка
Буряк чудово пасує до риби. Нехай традиційний оселедець під шубою надихне вас на створення власних варіацій — особисто ми рекомендуємо подавати оселедця з буряковим пюре. Можна також змішати запечений буряк з малиною та приготувати буряковий мус, який чудово смакує до судака.
Буряк має не лише яскравий смак, але й гарний, насичений колір. Використовуйте буряковий сік для підфарбовування випічки (наприклад, булочок для бургерів) та усіх видів кнедлів, як-от польські копитка або пєроґі, а також італійські ньйоккі. Ми рекомендуємо бурякові пєроґі як гарнір до качиної ніжки конфі.
Нещодавно буряк завоював також і світ напоїв: куштували фреш із буряка, яблука та апельсинів або смузі з квашеного буряка й малини? Буряковий сік може також бути цікавим інгредієнтом чаю, наприклад, зеленого чаю з куркумою та буряком.
Страви з моркви й петрушки
У гарної господині завжди повинні бути в запасі морква й корінь петрушки. Однак це лише початок того, що можна зробити з цими овочами. Що іще? Можна:
- приготувати їх методом конфі, щоб створити чудовий гарнір до м’яса, наприклад, рулетиків зі свинини;
- карамелізувати їх і використовувати як гарнір до бургера;
- зробити з них спагеті або тальятеле — чудовий безглютеновий варіант.
Морквяний сік також має гарний колір, тож його можна використовувати для фарбування хліба чи додати незвичайний акцент холодним або гарячим напоям, наприклад, зеленому чаю з апельсином.
Здивуйте гостей солодкими коренеплодами в десертах, наприклад, у моркв’яній пана коті.