меню

Меню для дітей і літніх людей

Традиційні різдвяні страви зазвичай є досить важкими і містять інгредієнти, що можуть не подобатися дітям і старшим людям, наприклад, гриби, свіжу цибулю, макове зерно, сухофрукти й горіхи. Що можна приготувати як альтернативу?

Те саме стосується й новорічного меню — не забувайте про дітей і літніх людей. Наймолодші гості дуже зважають на те, як страва виглядає — отже, пропонуйте їм різнобарвні шашлички, міні-піци або міні-бургери, курячі нагетси з різноманітними густими соусами та солодкі мафіни або зефірні ріжки на десерт.

Літні люди часто обирають страви, які легко їсти, без цукру та легкі для шлунку. Легкі супи замість жирних підлив та тушкованих страв, запечене, а не смажене м’ясо, салат із зеленими овочами замість салату з картоплею та майонезом — ось лише кілька ідей щодо того, як догодити старшим людям на новорічній вечірці.

Алергени та альтернативні дієти

Коли ми зосереджуємося на приготуванні традиційного меню зі стравами, які ми пам’ятаємо з наших родинних святкувань, ми інколи забуваємо про потреби гостей, що мають харчову непереносимість або тих, хто дотримується безалергенної дієти.

На кожну переміну страв приготуйте принаймні одну страву, що не містить:

  • глютену,
  • лактози,
  • горіхів і насіння кунжуту,
  • м’яса та риби,
  • тваринних продуктів.

Це не означає, що ви повинні приготувати кілька варіантів кожної страви. Буде достатньо однієї страви, що підійде багатьом гостям.

Різдвяні й новорічні традиції

Не забувайте, що на Різдво та Новий рік значення має не лише їжа. Гості хочуть провести час зі своїми близькими та дотриматись традицій своїх рідних домівок. Які ідеї ви привнесли б у святкування Нового року та Різдва?

Різдвяні традиції

  1. 12 страв на Святвечір—це важлива різдвяна традиція, з якої починається святкування Різдва.
  2. Сіно під скатертиною — цього язичницького звичаю все ще дотримуються у багатьох родинах.
  3. Поцілунки під омелою — підвішена в кімнаті омела заохотить гостей обмінятися позитивними емоціями.