На перший погляд, смаження на грилі та барбекю здаються дуже схожими. Залежно від обладнання, обидва методи можна використовувати для приготування на дровах, вугіллі або газі; вони схожі за процесом та можуть використовуватися на кухні. То в чому ж різниця між ними?

Смаження на грилі — це спосіб приготування їжі, що передбачає нагрівання їжі на решітці над відкритим вогнем. Через високу температуру його рекомендують використовувати для маленьких та ніжних шматків м’яса, а також для фруктів та овочів. Шматки більшого розміру  можуть підгоріти ззовні та залишитися сирими всередині. Приготування на грилі дуже швидке, тому його так часто використовують на задньому дворі приватних будинків.

Барбекю — це приготування/смаження їжі під кришкою. На відміну від дії прямого вогню у випадку приготування на грилі, тут джерело жару непряме: наприклад, топка, приєднана до варильної камери, де знаходиться м’ясо.

Барбекю вирізняється нижчою температурою та довшим часом приготування. Його використовують для більших та жорсткіших шматків м’яса, що стає ніжним після довгої термічної обробки.

Техніка, схожа на барбекю — це копчення, хоча вона й вимагає навіть нижчої температури, від 20 до 60°C. Низька температура ще більше уповільнює процес: він може тривати від декількох годин до декількох тижнів, залежно від розміру копченого м’яса.

Звичайно! Солодкий та гострий аромат соусу барбекю додасть смаку стравам, приготованим обома способами.