меню

Найкращий вибір — овочеві страви

Цвітна капуста

Цвітна капуста

Цвітна капуста має м’який смак і легко вбирає аромати спецій, маринадів та соусів. Окрім того, завдяки оригінальній текстурі вона може легко замінити м’ясо в основній страві. Що можна з неї приготувати?

  • Маленькі шматочки цвітної капусти з курячим смаком. Потрібно занурити квіти цвітної капусти в паніровку з пшеничного борошна з сумішшю приправ для курки Knorr Delikat до Птиці, викласти на сковорідку та засмажувати, доки вони не стануть м’якими всередині. Потім слід змазати цвітну капусту соусом барбекю та засмажити до золотистого кольору.
  • Стейки з цвітної капусти. Потрібно нарізати цвітну капусту скибочками, змастити оливковою олією, приправити сіллю та перцем, а потім запікати до готовності. Обов’язково переверніть скибочки під час запікання. Можна змазати цвітну капусту базиліковою пастою Knorr Primerba Базилік та подавати.
  • Піца з цвітної капусти. Слід подрібнити цвітну капусту, приправити сіллю та відкласти, доки не вивільниться вода. А потім — злити зайву рідину. Далі зробити тісто із суміші пшеничного та нутового борошна. Сформувати основу для піци, недовго випікати її, потім додати начинку та випікати до готовності.

Гриби

Гриби

Гриби є життєво важливими у веганській кухні, бо мають цікаву консистенцію, насичений або навіть м’ясний аромат, а також умамі — так званий «п’ятий смак», смак білкових речовин. Вони здатні замінити майже будь-яке м’ясо.

Смажені гливи можна подавати як класичні відбивні зі свинини, а скибочки грибів — додавати в рагу або бефстроганов. Гриби портобело на грилі, приправлені сумішшю делікатних приправ для м’яса Knorr Delikat до М’яса, — неперевершена альтернатива традиційній м’ясній котлеті в гамбургері.

Grzyby są też świetnym dodatkiem do pizzy. Przepis na pizzę funghi z trzema rodzajami grzybów.

Капуста

Капуста

Правильні приправи перетворять звичайну капусту на справжню королеву страви. Ось кілька ідей.

  1. Капустяні клинки з соусом із хрону або гірчиці. Слід нарізати капусту клинками, занурити в соус з особливим смаком і засмажити до м’якості та золотистої скоринки.
  2. Стейки з білокачанної капусти. Потрібно нарізати капусту скибочками, змастити оливковою олією, приправити і засмажити. Перед подачею слід обов’язково додати базилік Knorr Primerba basil, а зверху прикрасити подрібненими в’яленими томатами.
  3. Стейки з червонокачанної капусти. Щоб приготувати стейки з червонокачанної капусти, виконайте описані вище дії. Потім слід полити страву соусом теріякі та соком лайма, додати цибулю й арахіс.

Біла квасоля

Біла квасоля

Біла квасоля багата білком; кухарі люблять її за приємну консистенцію та помірну ціну.

Один із найцікавіших способів подати квасолю як основну страву — запекти її з м’ясним соусом Knorr Демі Глас, соусом із хрону або з оливковою олією, цибулею та яблуками. Велику квасолю також можна подавати на шпажках. Ще один варіант –  лише перемішати варену квасолю разом із бебі-помідорами та грибами, а потім швидко підсмажити на грилі.

Буряк

Буряк

Буряк можна легко перетворити на родзинку будь-якої страви, оскільки він має солодкий насичений смак і привабливий яскравий колір.

Можна зварити буряк, а потім нарізати тонкими скибочками, розкласти на тарілці, заправити бальзамічним оцтом, сіллю й перцем — вийде прегарна веганська нарізка карпачо.

Однак це не єдиний варіант. Також можна запекти буряк у витяжному тісті або листковому тісті, нарізати та зробити тартар із буряка або приготувати карі з буряком.

Морква

Морква

Моркву даремно недооцінюють. Настав час це змінити! Можна запекти цілу морквину з улюбленими спеціями, натерти молоду моркву Knorr Primerba Базилік, загорнути в листкове тісто і запекти, або приготувати моркву по-східному, наприклад, у вигляді копченої моркви з вакаме та цитрусовим майонезом.