![](/natkhnennja-dlja-shefa/sezonni-propozicii/trend-veresnja-zabuti-ovochi/_jcr_content/parsys/content/textimage/image.img.jpg/1566304307542.jpg)
Останні роки ми спостерігали повернення забутих овочів. Сучасні та традиційні ресторани однаково експериментують із овочами, які досить складно знайти в супермаркеті. Що саме вони подають?
![Іспанський артишок Іспанський артишок](/natkhnennja-dlja-shefa/sezonni-propozicii/trend-veresnja-zabuti-ovochi/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_935208146/image.img.png/1565683946205.png)
Іспанський артишок
Також відомий як кардон. Частіше за все вживають стебла. Їх потрібно відварити з борошном та оцтом або лимонною кислотою, після чого вони втрачають гіркоту та набувають світлого кольору. Найчастіше їх подають із соусом бешамель або голландським соусом.
![Вівсяний корінь Вівсяний корінь](/natkhnennja-dlja-shefa/sezonni-propozicii/trend-veresnja-zabuti-ovochi/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_1215161070/image.img.png/1565683961105.png)
Вівсяний корінь
Коренеплід із жовтуватою шкіркою та світлим м’якушем. Іноді його смак порівнюють з устрицями або горіхами. Його можна використовувати в супах та пирогах, а якщо запекти в беконі — вийде смачна закуска.
![Патисон Патисон](/natkhnennja-dlja-shefa/sezonni-propozicii/trend-veresnja-zabuti-ovochi/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_1092241810/image.img.png/1565683972412.png)
Патисон
Різновид кабачку незвичної форми. Він може бути різних розмірів — від крихітних, коли його можна маринувати в оцті, до доволі великих (більше 20 сантиметрів в діаметрі). Патисон часто готують із начинкою або запікають.
![Бруква Бруква](/natkhnennja-dlja-shefa/sezonni-propozicii/trend-veresnja-zabuti-ovochi/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_1086467089/image.img.png/1565683983932.png)
Бруква
Середнє між капустою та турнепсом. В минулому чудово заміняла картоплю. Дуже смачна в супах, а також в картопляному пюре.
![Пастернак Пастернак](/natkhnennja-dlja-shefa/sezonni-propozicii/trend-veresnja-zabuti-ovochi/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_750710135/image.img.png/1565683991635.png)
Пастернак
Більш солодкий та м’який на смак родич петрушки. Можна готувати із нього чіпси, смажити з іншими коренеплодами, додавати в супи — найпопулярнішим є суп з пастернаку та груші.
![Чорний корінь Чорний корінь](/natkhnennja-dlja-shefa/sezonni-propozicii/trend-veresnja-zabuti-ovochi/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice/image.img.png/1565684004767.png)
Чорний корінь
«Зимова спаржа» з чорною шкіркою, може досягати навіть 30 сантиметрів у довжину. У смаженому вигляді дуже смачний з пастою або ризото, а варений можна подавати із голландським соусом.
![](/etc/designs/default/0.gif)
![](/natkhnennja-dlja-shefa/sezonni-propozicii/trend-veresnja-zabuti-ovochi/jcr:content/parsys/content/textimage_2121623610/image.transform/jpeg-optimized/image.1566469282227.jpg)
Тут в нагоді стануть старі кулінарні книги — навіть у книгах середини 20 сторіччя можна знайти рецепти із забутими овочами. Пошуки у букіністичних магазинах можуть вимагати забагато часу, тому краще пошукати в інтернеті.
Блоги шеф-кухарів, професійні інтернет-портали та групи в соціальних мережах також допоможуть дізнатися більше про забуті овочі.