Перш ніж готувати тайську їжу, потрібно підготувати правильні інгредієнти.

Білки: свинина та курка, іноді качка, яловичина, тофу або яйця

Вуглеводи: азійський рис, жасминовий рис, локшина (з рису, пшениці та бобів мунг)

Овочі: баклажани, морква, капуста, кукурудза, бамбук, помідори, огірки, паростки бобів мунг.

Фрукти: манго, папая, джекфрут, мангустін, лічі, помело, ананас, дуріан, лонган, кокос.

Спеції та приправи: часник, калган, коріандр, лимонне сорго, тайський базилік, куркума, цибуля-шалот, листя кафрського лайму, паста з креветок, рибний соус, перець чилі, пальмовий цукор

Які страви можна приготувати, якщо поєднати тайські смаки?

Кхао кхай тьео

Кхао кхай тьео

Омлет з рисом, огірком та гострим соусом, часто подається на сніданок.

Кхао пхат

Кхао пхат

Рис, смажений із овочами, часто з яйцем.

Пхат вун сен

Пхат вун сен

Рисова локшина, смажена з яйцем та овочами, іноді також з м'ясом або тофу.

Каенг пхет

Каенг пхет

Червоне карі з кокосом та перцем чилі. Часто містить овочі (наприклад, баклажан), м'ясо або тофу.

Каенг тай пла

Каенг тай пла

Густе карі з овочами, пастою з креветок та рибою.

Том кха кай - кокосовий суп з куркою та калганом

Том ям — прозорий суп з лимонним сорго, листям кафрського лайму, калганом, чилі, соком лайму та, зазвичай, креветками або куркою

Пад тай — рисова локшина середньої товщини, смажена в яйці з паростками бобів мунг, рибним соусом, тамариндом та цукром, посипана арахісом

Сом там — салат із зеленої папаї, сушених креветок та арахісу

Кхао нио мамуанг — солодкий десерт: рис, приготований на кокосовому молоці, що подається з манго та бобами мунг